Přijďte podpořit B-tým v boji o druhou ligu! | SK Slavia Praha
Více

Přijďte podpořit B-tým v boji o druhou ligu!

Slávistický B-tým čeká poslední kolo základní části ČFL skupiny A, v neděli od 10:15 na Xaverově hostí Plzeň B. Tři první týmy tabulky mají stejný bodový zisk, neděle tak před následnou baráží zásadně napoví, kdo se stane postupujícím do F:NL.

Mladí slávisté usilují o postup do druhé ligy. Tři první týmy mají shodně po 48 bodech, v případě bodové shody rozhodují vzájemné zápasy. Lepší vzájemné zápasy mají slávisté s Královým Dvorem (4:0, 2:2), horší naopak s Loko Vltavín (1:1, 1:2). Horší vzájemnou bilanci mají slávisté i s Domažlicemi (0:4, 1:1), které ale v tabulce ztrácí dva body stejně jako nedělní soupeř z Plzně. Králův Dvůr hostí Domažlice už v pátek od 18:00, Vltavín hraje souběžně se slávistickým B-týmem.

V případě, že B-tým skončí na prvním místě čeká na slávistické béčko souboj v baráži s prvním týmem ČFL –  skupiny B (aktuálně Zápy). Případný souboj o druhou ligu je naplánován na 15. a 18. června.

Pokud B-tým ve své skupině ČFL nezvítězí, nebo neuspěje v následné baráži, není všem nadějím na postup do F:NL konec. Postupovými kartami mohou zamíchat výsledky licenčního řízení. Předpisy FAČR a LFA připouští postup až čtvrtého týmu skupiny ČFL, nebudou-li moci postoupit kluby, které se v sezoně umístily lépe.

Slávisté se na poslední kolo naladili suverénní výhrou 5:0 nad Pískem a s 58 vstřelenými branky jsou nejčastěji skórujícím týmem soutěže. Na jaře září zimní posila Daniel Šmiga, který se v jedenácti utkáních desetkrát trefil. Kometou je i nigerijský střelec Moses Usor, který se v osmi zápasech pětkrát prosadil a stejně jako Šmiga už nakoukl do A-týmu.

Utkání s Plzní začíná v neděli v 10:15 na Xaverově. Permanentkáři mají na utkání B-týmu vstup zdarma. Pro nepermanentkáře je vstupné za 50 Kč. 

Informace o dopravním spojení a parkování v areálu na Xaverově naleznete  zde.

Přijďte mladé slávisty podpořit na cestě do druhé ligy! 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články