Přílet do Portugalska a v úterý první zápas | SK Slavia Praha
Více

Přílet do Portugalska a v úterý první zápas

Slávisté po týdnu v Praze opět odletěli do tepla na herní soustředění do Portugalska. V oblasti Algarve je čekají dva týdny dřiny a čtyři přípravná utkání.

V pondělí dopoledne nabrali slávisté z Prahy směr do portugalského Fara. Po příletu následoval zhruba hodinový přejezd k městečku Lagos, kde sešívaní našli zázemí na pobřeží zhruba na hranici Středozemního moře a Atlantského oceánu v hotelu Cascade welness.

„Samozřejmě prostředí je zde úplně jiné, hlavně klimatické podmínky. Proto jsme zvolili tuto formu dvou soustředění po sobě. Byl zde týdenní mikrocyklus v Praze, který jsme chtěli hlavně kvůli našim fanouškům. Chtěli jsme před nimi odehrát zápas, protože nás jinak celou zimu neuvidí,“ vysvětluje asistent trenéra Jaroslav Köstl důvod, proč sešívaní letos zvolili dvě zimní soustředění.

Velkou výhodou v Portugalsku je, kromě skvělého počasí a krásného prostředí, hřiště přímo vedle hotelu, takže opadne každodenní cestování na tréninky. „Jsme rádi, že můžeme využit kvalit jak hotelu, tak i přilehlého hřiště, které je zde v dobrém stavu. Terény se samozřejmě nedají srovnávat s těmi, které máme nyní v Čechách, a jsme jedině rádi za to, že nám vedení umožnilo tato dvě soustředění. Největší výhoda je v tom, že na toto hřiště můžeme chodit i mimo samotné tréninkové jednotky. To znamená, že tam budou probíhat různé individuální tréninky nebo dotrénovávání hráčů,“ komentuje Köstl.

Po příletu čekal sešívané ihned trénink, na kterém se bohužel zranil trenér Jindřich Trpišovský, který utrpěl zlomeninu nosu. Držíme trenérovi palce, aby se dal co nejrychleji do pořádku!

V úterý ve 14 hodin českého času čeká slávisty první přípravné utkání proti Beijingu Sinobo Guoan. Je problém, že se hraje hned den po příletu? „Není to žádná komplikace. Když jezdíte na zápasy evropských pohárů a zrovna nejedeme o dva dny dříve, tak je ten rytmus podobný,“ popisuje Köstl, který vyhlíží i ostatní utkání na soustředění.

„Na zápasy se těšíme velmi, jelikož se nám podařilo sehnat hodně kvalitní soupeře. První souboj proti Guoanu, to je takový bratrovražedný souboj, takže na ten se těšíme moc. Máme zde také Salzburg, Brentford do 23 let a poslední zápas proti Rosenborgu Trondheim, což je pravidelný účastník evropských pohárů,“ zakončil asistent trenéra.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články