Přišli jsme vyhrávat trofeje. Nesmíme ztratit hladovost | SK Slavia Praha
Více

Přišli jsme vyhrávat trofeje. Nesmíme ztratit hladovost

Asistent trenéra Jaroslav Köstl promluvil po výhře nad Plzní ve finále MOL Cupu nejen o výkonu sešívaných, ale i o přínosu uzdraveného Abdallaha Simy nebo zranění Tomáše Holeše.

„Pocity jsou nádherné a neopakovatelné, z krásné sezony jsme udělali výjimečnou. Sice by leckdo řekl, že hráči slaví double už po několikáté, ono to ale tak úplně není, protože kádr se za uplynulé dva roky výrazně změnil. Je tady spousta hráčů, pro které je to nový prožitek. Jsme rádi, že jsme to zvládli, hlavně kvůli fanouškům, víme, jak moc si to přáli. Jsme pyšní na to, jakou éru teď ve Slavii zažíváme a věříme, že to bude pokračovat dál, tým má velký potenciál. Vyzdvihl bych výkon Plzně, skvěle zavírali prostory, dvacet minut jsme hráli bez míče. Do druhé půle už jsme vstoupili dobře a výkon pak gradoval po červené kartě Havla. Vyzdvihnout bych chtěl Ondru Koláře, který nás nechal v zápase a řekl si o výkon večera snad ještě více než Brichta v OKTAGONU. To je všeříkající,“ hodnotí vítězství v poháru Jaroslav Köstl.

„Ne početní, ale herní převahu jsme měli už od začátku druhého poločasu. O poločase jsme si k výkonu něco řekli a byla to poměrně ostrá slova, protože se nám výkon moc nelíbil. Hráči si to pak vzali, hráli jsme více okolo vápna, nebylo to tak uspěchané. V začátku jsme neměli takovou dynamiku, hráči už jsou po dlouhé sezoně unavení, zvládli to ale skvěle na morál tím, že si míč obehráli kolem vápna. Připravili si pozice, která vyústily do šancí a díky tomu jsme dali i gól,“ dodává člen trenérského týmu Slavie.

Za své tří a půl leté působení ve Slavii získal trenérský tým Jindřicha Trpišovského neuvěřitelné tři tituly a tři vítězné poháry. „Nevím, jestli by mě to napadalo takhle počtově, přicházeli jsme ale do Slavie s tím, že chceme trofeje získávat. Slavia je velkoklub se vším všudy. Máme to v sobě zakořeněné, nesmíme ztratit hladovost, jsme rádi, že jsme dodrželi tradici, a i šesté slávistické finále poháru jsme vyhráli,“ těší asistenta kouče sešívaných.

Simič má po zranění mezery dozadu, v ofenzivě je ale abnormálně silný

Gólem o výhře nad Plzní rozhodl střídající Abdallah Sima, který vsítil první branku po více jak měsíční absenci zapříčiněné zraněním třísel. „Není v optimálním zdravotním stavu, má stále nějaká procenta, kde musí ulevovat. Věděli jsme ale, že nám může hodně pomoci, což se potvrdilo. Měl nějaké výpadky vzadu, což se nám nelíbilo a ještě se na to podíváme, vepředu je ale abnormálně silný,“ ví Jaroslav Köstl.

Před letním přestupovým obdobím se množí spekulace ohledně případného odchodu senegalského reprezentanta. „O žádné konkrétní nabídce v kabině nevíme, i když nějaké spekulace samozřejmě vnímáme. Snažíme se sním pracovat jako s hráčem Slavie, nic se v tomhle ohledu nezměnilo,“ má jasno člen realizačního týmu Slavie.

Velký dík patří hlavně našim rodinám

Do finále poháru nezasáhl zraněný záložník Tomáš Holeš. „Chceme se omluvit, že jsme ohledně něj před pohárem trochu mlžili, šlo ale o finále a nechtěli jsme vykládat karty na stůl. Tomáš má rupturu ve svalu, není to ale nic vážného směrem k mistrovství Evropy. Je to komplikace pro nás na závěr sezony, ale jeho případnou účast na EURU by to ohrozit nemělo,“ říká asistent kouče Jindřicha Trpšiovského.

„Na závěr chceme hodně poděkovat našim rodinám, poslední rok jsme byli více na hotelu než s nimi doma. Jsme rádi, že můžeme dělat svojí práci, což spousta lidí dnes nemůže, za trofejemi je ale mnoho příběhů. Poděkování patří jak trpělivým rodinám, tak také medical týmu za to, že dali dohromady Koliho, bůhví, kde bychom bez něj byli. Poděkování samozřejmě patři i všem fanouškům Slavie za podporu,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články