Pro postup uděláme úplně vše, ujišťuje van Buren | SK Slavia Praha
Více

Pro postup uděláme úplně vše, ujišťuje van Buren

Spokojený je po losu play-off Ligy mistrů útočník sešívaných Mick van Buren. „Myslím si, že můžeme být nadšení. Všichni budeme připravení, víme, jak je to důležité," říká Nizozemec ve službách Slavie.

Vaším soupeřem bude buď Kluž, nebo Celtic, co si o těchto týmech myslíte?
„Myslím si, že můžeme být spokojeni. Asi to bude spíše Celtic. Bude to pěkný výjezd, mají krásný stadion a fantastické fanoušky. Myslím si, že proti nim máme šanci."

Jak jste s losem spokojen? V osudí byl například i Ajax, semifinalista minulého ročníku Ligy mistrů…
Myslím si, že Ajax by byl nejlepší soupeř. Samozřejmě bych hrál ve své zemi, takže by to pro mě bylo speciální. Takhle ale asi máme větší šanci postoupit do základní skupiny, je to pro nás lepší."

Celtic je klub s velkým velkým jménem, souhlasíte?
„Samozřejmě se jedná o tým s velkým jménem a historií. Před několika lety hráli pravidelně Ligu mistrů a vedli si v ní dobře, pamatuji si například zápas s Barcelonou. Byl to vždy velký evropský klub a myslím si, že to se nemění."

Slavia s Celticem hrála přátelské utkání před dvěma lety, pamatujete si na něj?
„Pamatuji, ten zápas jsem také hrál, remizovali jsme s nimi 0:0. Je to dobrý tým, jsou silní, dobří na míči. Víme také, že mají skvělé fanoušky."

O druhém možném soupeři, rumunské Kluži, můžete něco říci?
„Moc je nezná, nemohu o nich v podstatě nic říci. Samozřejmě by to také měl být dobrý tým, nehrají kvalifikaci bezdůvodně."

Jaká je atmosféra v týmu poté, co jste v neděli remizovali v Karviné?
V Karviné jsme remizovali, ale myslím si, že jsme mohli vyhrát. Nehráli jsme špatně, stačilo proměnit šance a zvítězili bychom. Stále jsme ale první v tabulce, takže si myslím, že není třeba panikařit. Vše je ještě před námi, těšíme se na to."

Je velkou výhodou začínat dvojzápas na hřišti soupeře?
Myslím si, že ano. Každý tým chce hrát napřed venku a až poté doma. Fanoušci doma vám dají sílu vyhrát rozhodující zápas. Takže si myslím, že to je výhoda."

Celá Slavia si opět po letech přeje zahrát základní skupinu Ligy mistrů. Je se na to díváte?
„Musíme se na dvojzápas připravit nejlépe, jak je to možné. Nesmíme být hlavou už ve skupině, musíme se soustředit pouze na tento dvojzápas, veškeré soustředěné musí jít na něj. Všichni budeme připravení, víme, jak je to důležité. Pro postup uděláme vše."

Je výhoda, že na rozdíl od soupeře nemusíte hrát druhé ani třetí předkolo?
Ano, budeme mít trochu více odpočinku. Pamatuji si, že před dvěma lety jsme hráli dvě předkola a nepostoupili jsme. Možná teď, když hrajeme pouze jedno předkolo, uspějeme."

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články