Produktivita nám extrémně pomohla. Standa si góly zaslouží | SK Slavia Praha
Více

Produktivita nám extrémně pomohla. Standa si góly zaslouží

Jindřich Trpišovský mluvil po jasné výhře nad Hradcem Králové o zasloužených gólech pro Standu Tecla, slabší druhé půli i zranění Jakuba Hromady a Tarase Kačaraby.

„Pomohla nám produktivita, šli jsme brzy do vedení. Podařilo se nám proměňovat šance, do kterých jsme se dostali a které jsme si vytvořili. Z první střely hned padl gól, ze druhé po krásné akci také. Třetí branka padla sice po drobné chybě domácích, ale dobrém tlaku na míč, čtvrtá pak ze standardky. Nevím ani, jestli jsme mezi tím vůbec měli nějakou jinou šanci. Hodně nám to pomohlo a usnadnilo zápas. Jsem rád, že se nám do utkání podařilo takhle vstoupit. Hradec je velice dobře organizovaný v defenzivě, zápasy s ním jsou složité pro všechny týmy z vrchu tabulky, které s ním v Boleslavi hrají. Hřiště navíc bylo ve špatném stavu, takže nám vedení hodně pomohlo, nemuseli jsme se hned od první minuty tlačit do plné obrany. Celkově to pro nás byl dobrý průběh zápasu, skvělá první půle a vedení 4:0. 

Druhá půle, přestože jsme se na to upozorňovali, byla z naší strany bídná. Hradec se zlepšil a dostal se do zajímavých věcí v ofenzivě, které nepotrestal. Podařilo se nám sice po hezké akci přidat pátý gól, ke konci ale po jedné z našich chyb Hradec zaslouženě skóroval. Mandymu jsme v poslední minutě zkazili čisté konto, koledovali jsme si o to ale už delší dobu. Jsem samozřejmě spokojený, že jsme vyhráli, dali tolik gólů a někteří hráči podali v našem náročném programu velice dobrý výkon. Na druhou stranu, ve druhé půli jsme nehráli dobře a bylo tam i dost slabších individuálních výkonů,“ říká po vysokém vítězství nad Hradcem Jindřich Trpišovský.

Dva góly dal Stanislav Tecl, pomůže mu to do dalších zápasů?
„Doufám, že ano, hlavně proto, že si to zaslouží za práci, kterou odvádí. Za to, jak je s ním tým úspěšný a za práci, kterou odvádí nejen na hřišti, ale i v kabině. Jsem rád, že se po dlouhé době trefil a dal dokonce dva góly. Jeden mu mužstvo připravilo, druhý dal díky své silné stránce – hlavičce po standardce. Jsem za něj hrozně rád, moc mu to přeju.“

Z šesti střel na bránu jste Hradci dali pět branek. Často jste nespokojený s produktivitou, co na takovou efektivitu v zakončení říkáte?
„Máte pravdu, v našem případě, zejména v téhle sezoně, je to unikátní věc, hlavně když vzpomenu na zápasy v pohárech, kde jsme měli v kvalifikaci ke třiceti střelám a dali maximálně jeden gól. Kdybychom teď s Fenerbahce měli produktivitu jako s Hradcem, dali bychom přes deset gólů. Na druhou stranu, ze zápasu s Hradcem jsme měli fakt velký respekt, protože domácí hrají zodpovědně do defenzivy, jsou zodpovědní při standardkách. Produktivita nám extrémně pomohla a jsem rád, že jsme po dlouhé době prožili zápas, kdy jsme nezahodili žádnou vyloženou šanci. To se nám jinak stává pravidelně, v podstatě každé utkání.“

Utkání nedohráli Taras Kačaraba a Jakub Hromada. Máte už nějaké informace o jejich zdravotním stavu?
„Bude to asi vážnější, u Tarase se jedná o zranění v tříselné oblasti, přesahuje to do svalu. Asi bude mít delší časový přesah. U Hromadiče je to podvrtnutý kotník ze špatného došlapu, těžko se to časově odhaduje. Myslím si, že to zas tak vážné nebude, může to být v rámci dnů, ale také třeba dvou týdnů. Až po rezonanci zjistíme, jestli tam není nějaký poškozený vaz.“

Jaká panuje atmosféra v kabině vzhledem k situaci na Ukrajině? Vnímal jste, že se Taras při potlesku diváků na začátku zápasu rozplakal?
„Mluvil jsem s ním po začátku utkání, to ale spíš proto, že Hradec nastoupil v jiném rozestavení, hrál 3-5-2. Upozorňoval jsem ho na postavení krajních obránců, řešili jsme jen taktické věci. Situace samozřejmě eskaluje a stupňuje se, ten první den to byl samozřejmě šok, teď v tom kluci žijí každý den. V osobním životě se jim v kontaktu s blízkými a kamarády stává spousta dalších věcí, které se na to nabalují. Logicky se jich na to každý ptá, musí to být vyčerpávající, situace se hodně mění. V sobotu jsem se jich obou ptal, oba chtěli být připravení na zápas. Emočně se to stupňuje každý den, není to jednorázová věc, se kterou se postupně vyrovnáváte. Žijí ve velké nejistotě ohledně všeho. Hrozně nerad za ně mluvím, když ale vidím Tarase po zápase v kabině, není to hezký pohled.“

Reprezentace vydala prohlášení, že by se v případné baráži o MS neutkala z Ruskem. Bavili jste se o tom v kabině a jaký je váš názor?
„Zaregistrovali jsme to, samozřejmě to jednoznačně schvalujeme a podporujeme, i když to asi na situaci nic nezmění. Je to ale jediné východisko a jednoznačně to všichni podporujeme. Kdybychom byli ve stejné pozici, asi nikdo se nemůže rozhodnout jinak.“

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články