Prohra slávistek v derby | SK Slavia Praha
Více

Prohra slávistek v derby

Slávistky i letošní třetí derby prohrály, tentokrát 2:4, a prakticky tak definitivně přišly o šanci na zisk mistrovského titulu.

Do třetího derby sezony vstoupila aktivněji Slavia a hned po dvanácti minutách hry ji zaslouženě do vedení dostala Divišová. Sparta ovšem dostala možnost k vyrovnání, po kontaktu Bartoňové se Stromovou domácí fotbalistky zahrávaly pokutový kop a sama faulovaná mířila přesně.

Vedení sešívaným mohla vrátit Szewieczková, ale svoji střelu otřela o horní tyčku. Před přestávkou nebezpečně střílela hostující Hasenbegovičová, ovšem Vaníčková její pokus vyrazila opět na břevno a do šaten tak oba celky odcházely za nerozhodného stavu.

Po změně stran se opět radovala Slavia, když byla na zadní tyči opět volná Divišová a vrátila vršovickému týmu vedení. Následně nebezpečně střílela Svitková, ale Vaníčková byla na místě. Sparťanky však udeřily dvěma slepenými góly a otočily skóre.

Nejdříve se opět radovala Stromová, třetí branku přidala přesnou střelou pod břevno Burkenroadová. Letenská útočnice se radovala ještě jednou a uzavřela skóre na konečných 4:2.

O titulu je tedy prakticky rozhodnuto, slávistky dnes potřebovaly nutně vyhrát. Nyní je ztráta devíti bodů a Spartě stačí v příštím kole porazit Liberec.

Sparta - Slavia 4:2 (1:1)
Slavia:
Votíková - Bartoňová (72. Dědinová), Pincová (60. M. Dubcová), Hasanbegovičová, Sjömanová - Divišová, K. Dubcová, Bartovičová, Svitková, Szewieczková - Černá (46. Veselá)
Branky: 19. (pen.) a 68. Strom(pen.), 69. Burkenroad, 82. Burkenroad - 11. Divišová, 59. Divišová

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články