Průměrný výkon. Sigma byla akčnější, nepustili jsme ji ale do šancí | SK Slavia Praha
Více

Průměrný výkon. Sigma byla akčnější, nepustili jsme ji ale do šancí

Trenér Jindřich Trpišovský hovořil po vítězství nad Olomoucí nejen o výkonu Slavie, ale také o přínosu Jana Kuchty, návratu Abdallaha Simy a stavu Lukáše Provoda.

„Byl to průměrný výkon, neodehráli jsme moc dobrý zápas. Špatně jsme do utkání vstoupili, hůře jsme se pohybovali a nedokázali jsme se tolik prosazovat v kombinaci. Sigma byla živější, dravější a hladovější, u všeho byli dříve. My jsme nebyli moc kompaktní a ve druhém poločase jsme dělali i chyby v defenzivě, na druhou stranu jsme byli nebezpečnější dopředu, bohužel jsme ale dlouho neproměňovali šance. Postupem času jsme se i díky střídáním dostali více do hry, nevyhověli jsme si ale ve finální fázi a pomohli jsme si až standardní situací. Sigma už toho měla v té chvíli plné zuby a zápas jsme i díky ubráněným standardním situacím nakonec vyhráli. Celkově šlo z naší strany o průměrný výkon, který se sice postupně zlepšoval, nemůžeme být ale s herní stránkou spokojení, stejně jako s některými individuálními výkony. Škoda naší finální fáze, gólovku měli v druhé půli Oscar i Standa Tecl, zazdili jsme i spoustu dalších situací. V poli byla Sigma akčnější a lepší pohybově, na druhou stranu jsme ji ale kromě jednoho přímého kopu nepustili do větší šance. Jak se nám nedařilo přebírání hráčů v poli, tak naopak v pokutovém území jsme vše ubránili kvalitně,“ hodnotí vítězství na hřišti Sigmy trenér Jindřich Trpišovský.

U Lukáše to vypadá na poranění vazů, Nico má zhmožděný kotník

Už ve dvacáté minutě musel kvůli nepříjemnému zranění kolena odstoupit ze zápasu záložník Lukáš Provod. „Nechci to zakřiknout, momentálně to ale vypadá lépe než v té první chvíli. Je to spíše jen pocitové po prohlídce fyzioterapeutů a doktora, jasno budeme mít až po magnetické rezonanci v Praze. Provimu se zasekla noha a podlomilo koleno, momentálně to vypadá na poranění kolenních vazů. Všechno to jsou samozřejmě jen dohady, definitivně to určí až rezonance,“ přibližuje kouč Slavie.

I zranění sešívaného záložníka mohlo být jedním z důvodů ne příliš povedené první půle. „Trochu ano, bylo tam ale více faktorů. Lukáš je důležitý hráč, střídající Kuba Hromada navíc šel na trávník bez rozcvičení, takže moc nechytl tempo zápasu. Byli jsme navíc otřesení, nevypadalo to dobře a měli jsme v hlavě, jak moc vážné zranění je. I to přispělo k našemu horšímu výkonu v prvním poločase,“ ví trenér sešívaných.

Utkání nedohrál ani Nico Stanciu, který kvůli zdravotním problémům musel střídat už po prvním poločase. „Po faulu Gonzáleze mu začal už natékat kotník, o půli už se moc nemohl na tu nohu postavit. Sám Nico chtěl pokračovat, my ale nechtěli riskovat případné zhoršení stavu, i když byl v první půli spolu s Kuchtičem naším nejlepším hráčem. Zatím to vypadá jen na pohmožděný kotník,“ doufá Jindřich Trpišovský.

Kuchtič je bojovník se skvělou herní inteligencí

Větší počet zranění může být způsobený i velkým přetížením řady hráčů, rezultujícím z nabitého zápasového programu. „Vnímáme to, proto jsme se s některými hráči domluvili, že proti Olomouci budou mít volno. Honza Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík zůstávali z těchto důvodů doma. Lukáš Provod byl dlouho nemocný, nehrál v základu tři týdny, sám proto chtěl jet, čeká nás finále poháru a vyvrcholení ligy, byla navíc pravděpodobnost, že pojede na EURO. Má za sebou herní výpadek, proto chodil jako střídající hráč jak proti Plzni, tak ve středu na hřišti Sparty. Chtěli jsme, aby se dostal do režimu, ve kterém byl před tou nemocí,“ říká trenér Slavie.

Skvělý výkon opět předvedl Jan Kuchta, který v závěru utkání krásnou hlavičkou rozhodl o vítězství sešívaných. „Jeho přínos vnímám obrovsky po všech stránkách. Nepamatuji si přesné číslo, ale Tomáš Syrovátka mi ukazoval Kuchtičovy statistiky ve Slavii, bylo to okolo osmnácti gólů a devíti asistencí. To je skvělé číslo, za které by se nestyděli žádní útočníci na světě. Je důležité, že má body, ke třiceti bodům za necelou sezonu je skvělé číslo. Kuchtič je ale hodně komplexní hráč, pomáhá nám při výstavbě hry a pokrytí míčů, má velkou herní inteligenci. Navíc je to bojovník, vždy to s ním není úplně jednoduché, takového jsme si ho ale brali. Dali jsme se s ním na vojnu, tak ji vedeme. Myslím to v dobrém, je to emoční hráč a člověk, což jemu i nám na hřišti hodně pomáhá. Na druhou stranu si myslím, že se vše pořád ještě trochu učí, je prvním rokem ve velkém klubu jako útočník číslo jedna. Pracujeme trochu na vyrovnanosti jeho výkonů, hraje náročným stylem a je sám terčem mnoha soubojů a zákroků. Není pro něj proto jednoduché opakovat výkony, typologicky podobného útočníka ale nemáme,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Simič je bez jakýchkoli obtíží, zatím ho testujeme

Z domácích hráčů kouče sešívaných zaujali naopak jak gólman Aleš Mandous, tak mladý Kryštof Daněk. „Madyho znám dlouhou dobu, ještě z dorostu, kde působil proti týmům, které jsem trénoval. Je to typ gólmana, který se mi typologicky líbí. Kryštof Daněk je zajímavý hráč, který vyniká ve svých kategoriích, oba jsou to skvělí hráči,“ ví kouč sešívaných.

Po delší pauze do ostrého zápasu naskočil křídelník Abdallah Sima. „Měl zranění, trénoval individuálně. Zkoušeli jsme ho na pětatřicet minut, pohybově vypadal dobře. Měl zánět v tříslech, byl proto v režimu, že jsme nemohli zatěžovat spodní polovinu těla. Když se z toho dostal, mohl běhat, nesměl ale kopat do míče, takže jsme ve fázi, kdy ho testujeme, máme na to naštěstí celý týden. Je bez jakýchkoli obtíží a bolestí, budeme se snažit, aby do příštího týdne byl schopný absolvovat větší úsek zápasu,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články