První půle byla mizerná, pomohli nám fanoušci i střídání | SK Slavia Praha
Více

První půle byla mizerná, pomohli nám fanoušci i střídání

Sešívaní ve 13. kole FORTUNA:LIGY otočili zápas s Příbramí a nakonec zvítězili 3:1. „Od šedesáté minuty byl výkon takový, jaký měl být," říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, prohrávali jsme a náš výkon byl od dvacáté minuty zoufalý a mizerný, zachraňovali jsme to pak ve druhém poločase. Skvělé ale bylo, že přišlo šestnáct tisíc lidí, úžasný zážitek. Jsem rád, že chodí lidi, kteří fandí klubu a nekoukají na to, jaký přijel soupeř. To mě těší nejvíce, hodinu před zápasem vidíte stovky lidí na tribunách, a nakonec přijde taková návštěva. O to víc nás samozřejmě mrzí náš výkon, ve dvacáté minutě jsme totálně vypadli z rytmu. V druhém poločase nám pomohla střídání. Na druhu stranu, tyhle zápasy umí Příbram hrát, hodně běhají, presují a dostupují, byl to z jejich strany kvalitní a organizovaný výkon. Nám chyběl pohyb a ve středu hřiště jsme v prvním poločase hráli mizerně. Postupně jsme se ale rozehrávali, ve druhém poločase jsme ale neproměnili strašně moc příležitostí. Od šedesáté minuty byl výkon takový, jaký měl být, a jsme rádi, že lidé byli trpěliví. Bylo to od nás studené, profesorské, proto jsme si ve většině zápasu nevytvořili takový tlak, jaký jsme chtěli,“ hodnotil vítězství nad Příbramí trenér Jindřich Trpišovský.

V poločase sešívaní prohrávali po brance Michala Škody, v kabině tak o přestávce bylo vcelku rušno. „Něco jsme si říkali, trochu se to podobalo zápasu v Opavě, zvlášť oba první poločasy měly hodně podobného. V prvním poločase jsme byli mistři světa na lajnách a nedokázali se prosadit ve středu hřiště. Vyříkávali jsme si to, abychom se v druhé půli dostali do zápasu,“ přibližuje kouč sešívaných.

Slávisté měli v utkání opět velké množství šancí, které se jim ale dlouho nedařilo proměnit. „Neproměněné šance, které jsme si vypracovali, budeme řešit. Po patnácté minutě jich moc nebylo, na začátku druhé půli jsme jich ale pro změnu měli asi šest. Celkem jsme měli okolo pětadvaceti střel, hodně rohů a velké držení míče. Dost se tomu věnujeme a pak kopneme tři přímáky do zdi, to je velká škoda. Dvě vyložené šance jsme měli i po rozích, po dlouhé době jsme měli vysoké mužstvo, chtěli jsme se z toho prosadit. Góly ze hry také potřebujeme, někdy je to i trochu o smůle, jako třeba břevno Stanislava Tecla,“ ví Jindřich Trpišovský.

Oproti ligovému zápasu v Jablonci udělal trenér Slavie, i vzhledem k uplynulé reprezentační pauze, několik změn v sestavě. „Někteří hráči mají drobná zranění, u každého je to trochu jinak. Júsuf a Peter Olayinka se vraceli ve středu a ve čtvrtek, každý v trochu jiném rozpoložení. Skládali jsme sestavu tak, abychom zápas zvládli, a hráli ti, co o repre pauze zůstali s týmem. Hráče, kteří měli drobné problémy, jsme chtěli pošetřit a neriskovat zranění před náročným programem, který nás čeká. V zápasové sestavě jsme trénovali od úterka, například Lukáš Provod nám hodně pomohl v posledním zápase v Jablonci. Dávali jsme to dohromady tak, abychom utkání s Příbramí zvládli, a zároveň si hráči, kteří byli na repre, mohli v klidu odpočinout,“ říká kouč Slavie.

Na listině zranění zatím stále zůstává i záložník Ibrahim Traoré. „Trénuje větší část věcí s týmem, noha ho ale bolí a stále kulhá. Taháme ho z toho, aby si díky nepřirozenému pohybu neudělal nějaké jiné zranění. Trénuje s bolestí, dostal do kosti, která je hodně citlivá, je to na něm hodně vidět. Teď je to dobré tak na osmdesát procent, uvidíme, jak bude vypadat ve středu,“ přibližuje Jindřich Trpišovský.

Penaltu Tomáše Součka, díky které sešívaní srovnali stav zápasu, slávistický trenér neviděl. „Šel jsem se schovat na stejné místo jako vždycky. Je to v tunelu, nechci ale úplně prozrazovat, kde přesně. Zatím to funguje, tak nechci nic porušit. Snad nám to vydrží co nejdéle,“ konstatuje.

Gól Příbrami ukončil dlouhou sérii Ondřeje Koláře, který v lize odehrál bez inkasované branky 788 minut a v historických tabulkách se dostal na druhé místo. „Ondrovi to nepřeji, myslím si, že si tuhle sérii zaslouží a odnesl to za celý tým. Na druhou stranu jsem ale rád, že je to pryč, každý o tom stále mluvil. Ondra poskočil alespoň na druhé místo a má před sebou další cíl a třeba novou sérii,“ doufá trenér sešívaných.

Ve středu čeká slávisty jeden ze zápasů sezony, do Edenu zavítá slavná Barcelona i s uzdraveným Lionelem Messim. „Doufám, že přijede a nastoupí. Když je možnost, aby hrál, ať přijede a hraje. Z tohohle pohledu budu rád, je to úžasné, všichni se na to těšíme. Je to pro Slavii zápas desetiletí, tak ať Barcelona nastoupí v nejsilnějším možném složení. Bude to skvělé, celý život se na ně koukáte v televizi a teď ten tým bude tady. Pro nás trenéry je to trochu jednodušší v tom, že všichni hráči soupeře znají, pravidelně na ně koukají ve svém volnu. Je to tým z nejvyššího levelu, který existuje,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články