První titul po rozdělení republiky získali dorostenci | SK Slavia Praha
Více

První titul po rozdělení republiky získali dorostenci

Před 26 lety získali první mistrovský titul v nově vzniklé republice starší dorostenci Slavie. Ve finále porazili Jiří Štajner, Martin Hyský, Lukáš Jarolím a spol. Zbrojovku Brno 2:0 a 3:1.

V republikovém finále za ročník 1993/1994 se starší dorostenci Slavie utkali se Zbrojovkou Brno v neděli 19. června v Edenu a o týden později na Moravě. A oba zápasy vyhráli.

Bylo to velké překvapení, protože mužstvo Františka Harašty proti Slavii nastoupilo s pěti aktuálními dorosteneckými reprezentanty a bylo pasováno na výrazného favorita. Dopadlo to ale jinak. Doma v Edenu červenobílí vyhráli vyrovnanou partii 2:0. Do Brna jeli s úkolem tento náskok udržet. Trenér Šusta tomu uzpůsobil taktiku a naše barvy dokázaly vyhrát i odvetu. Výsledek 3:1 byl velkým překvapením, ale podle deníku Sport byl výsledkem spravedlivým.

„Ročníky 1976 až 1978 byly tehdy opravdu silné a dobře se s nimi pracovalo. Spolehliví brankáři, spolehliví zadáci a produktivní forvardi, především Jirka Štajner,“ ohlíží se za ziskem trofeje tehdejší trenér Jiří Šusta

Toto jsou vítězové už doma v Edenu před objektivem fotoreportéra Pavla Davida. V horní řadě zleva stojí: masér Radek Nedoma, trenér Jiří Šusta a hráči Radek Chadima, David Jelínek, Tomáš Petrák, Václav Spal, Jan Pavelec, Jaroslav Chaloupka, Jiří Štajner, Václav Winter, asistent trenéra Jan Říčka a vedoucí mužstva Vladislav Biskup. Dolní řada zleva: Martin Hyský, Tomáš Klinka, Jakub Šmíd, Martin Pohořelý, Kamil Beran, Martin Pazdera, Daniel Roušar a Lukáš Jarolím.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články