ROZHOVOR: Martin Hurka se stal patronem házenkářského turnaje | SK Slavia Praha
Více

ROZHOVOR: Martin Hurka se stal patronem házenkářského turnaje

Čtvrtý ročník házenkářského turnaje DHC Slavia Praha je minulostí. V pražském Edenu se střetli chlapci a děvčata kategorie mladšího žactva, kteří se na hřišti jinak nepotkávají. Lákadlem akce byla účast patrona turnaje, kterým se stal fotbalista Slavie Martin Hurka.

PRAHA/EDEN – Čtvrtý ročník házenkářského turnaje DHC Slavia Praha je minulostí. V pražském Edenu se střetli chlapci a děvčata kategorie mladšího žactva, kteří se na hřišti jinak nepotkávají. Lákadlem akce byla účast patrona turnaje, kterým se stal fotbalista SK Slavia Praha Martin Hurka.

 

„Martin je častým návštěvníkem našeho hřiště. Dobře se známe, jelikož jeho sestra Aneta hraje za červenobílé starší žákyně. Moc jsme přivítali, že se turnaje zúčastnil. Holky měly možnost setkat se s někým, kdo už ve sportu něčeho dosáhl,“ vysvětloval kouč sešívaných mladších žákyň Pavel Janyš. „Děkujeme jemu i tiskové mluvčí fotbalové Slavie Soně Nouzákové, která na turnaj věnovala krásnou cenu,“ těšil se trenér z příjemné spolupráce.

 

Stejně tak z umístění červenobílých házenkářek, které v duelu o třetí příčku porazily Ivančice 8:7. Vítězkami se staly hráčky Hájů, jež ve finále deklasovaly kluky z Liberce 11:6.


Martin Hurka doufá, že si ještě v této sezóně zahraje

 

Martine, jak vzpomínáte na turnaje vašeho dětství?

„Často a rád. Už jen proto, že jsme na většině z nich byli úspěšní.“

 

Jak jste se těšil na akci?

„Jelikož šlo o mou první, na které jsem předával ceny, tak jsem byl zvědavý, jak bude vše probíhat a jak mě děvčata přijmou.“

 

Přijala?

„Ano, s nikým jsem sice přímo nemluvil. Holky se na mě ale hezky culily (směje se).“

 

Co jste říkal jejich výkonům?

„Moc se mi líbily. Byl jsem mile překvapen úrovní a nábojem zápasů. Ocenil jsem nadšení dětí pro hru. Rodiče hodně fandili, hrály se velké zápasy.“

 

Které utkání vás nejvíc zaujalo?

„Musím jmenovat dva. Jako slávista jsem si vychutnal zápas o třetí místo a pak samozřejmě finále. Holky z Hájů v něm dokázaly porazit chlapce. Vítězství si proto zasloužily.“

 

Jak byste nesl v jedenácti letech prohru od děvčat?

„Hodně špatně. Prohrát s holkama, to není dobré (směje se).“

 

Pojďme do současnosti. V jakém stavu je vaše zranění?

„Jsem v rekonvalescenci. Chodím už vyklusávat, do posilovny, rehabilituji. Je to den ode dne lepší.“

 

Zasáhnete letos ještě do hry?

„Doufám, že ano. Nějakou minutu bych rád stihnul.“


Autorem článku je David Nejedlý (Pražský Deník). Foto: Jiří Růžička.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články