Raketový skok Abdallaha Simy ve Slavii | SK Slavia Praha
Více

Raketový skok Abdallaha Simy ve Slavii

Před pár měsíci přestoupil Abdallah Sima do Slavie, aby prozatím vyztužil útočné řady B-týmu. O tři měsíce později si už ale připsal první branku, a to hned v Evropské lize. Za svou dosavadní cestou a raketovým startem v sešívaném se ohlédl se Slavia TV.

Na konci července přestoupil devatenáctiletý senegalský útočník Abdallah Sima z Táborska do Slavie. Zprvu měl především prohánět třetiligové obránce s B-týmem, o pouhé tři měsíce později je ale všechno jinak. Nejdřív první minutky v A-týmu proti Slovácku, první evropské chvilky proti Leverkusenu a o týden později poprvé základní sestava proti Nice. A hned při té příležitosti ve 42. minutě při rohu nebojácný náběh mezi obránce, výskok nad všechny přítomné a precizní zakončení k tyči hlavou.

Jindřich Trpišovský měl při volbě sestavy i přes rozsáhlé absence více možnosti, vsadil ale na vytáhlého útočníka. „Do kádru se Abdallah dostal na poslední chvíli. Zvažovali jsme i jiné varianty, ale vybrali jsme si Simiče. Věřili jsme jeho pohyblivosti. Svými běžeckými vlastnostmi mi připomíná Vláďu Coufala. Nevidíte na něm nikdy známky únavy, je neunavitelný. Ani po náročných sprintech. Je to ale útočník, měli jsme tak trochu obavy z jeho defenzívy, ale on zvládl zápas s nejlepším hráčem Nice Kamarou. Obrovsky nám také pomohl Ibra, který mu každý pokyn překládal do francouzštiny, a to jak z lavice, tak i před zápasem,“ ocenil pomoc Ibrahima Traorého při komunikaci.

Podle trenéra měl jeho výkon vzestupnou tendenci, čemuž výrazně pomohla vstřelená branka. „Prvních dvacet minut se Abdallah na hřišti hledal, byl nervózní, ale jeho výkon gradoval. Gól mu obrovsky pomohl, při výskoku by snad přeskočil i Eiffelovku. Do druhé půle, ve které udržel spoustu míčů, mu to velmi pomohlo. Je to obrovsky inteligentní hráč, který skvěle vnímá prostor a rychle se zlepšuje. Je to hráč, který má všechny parametry pro Slavii a ten největší fotbal. Kromě umu a fotbalové inteligence je totiž zároveň velmi pracovitý,“ předpovídá Jindřich Trpišovský mladému útočníkovi velkou budoucnost.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články