Rekordní návštěva na zápase s Bayernem Mnichov | SK Slavia Praha
Více

Rekordní návštěva na zápase s Bayernem Mnichov

Středeční bitva slávistek s Bayernem Mnichov přilákala na Sinobo Stadium neuvěřitelných 6 822 diváků. Padl tak český klubový rekord v počtu fanoušků na zápase ženského fotbalu, který překonal čtyři roky starou návštěvu 4 224 diváků na zápase proti Barceloně.

K výjimečné fanouškovské účasti se po zápase vyjádřil i předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík, který zároveň připojil omluvu za problémy se vpuštěním velkého počtu fanoušků na stadion. „V současné Slavii je možné doslova vše. Návštěva 6 - 8 000 na ženský fotbal v ČR je něco neskutečného. Jakkoliv jsme si to přáli, klub to trochu zaskočilo. Omlouváme se. Moc děkujeme jménem vedení klubu a děvčat týmu za úžasnou podporu,“ uvedl Jaroslav Tvrdík a připojil i gratulaci sešívaným fotbalistkám za skvělý výsledek. „Měřítkem skutečné mezinárodní úspěšnosti nejsou jen výsledky A-týmu, ale i výsledky žen a mládeže. Respekt k děvčatům, remíza s velkoklubem Bayernem v této fázi Ligy mistrů je úžasný výsledek. Ať si radost z kabiny užíváme co nejčastěji! A podpora fans dnes – revoluce,” doplnil na sociální sítí Twitter předseda slávistického představenstva.

Skvělou podporu fanoušků si bezprostředně po konci utkání pochvalovala i kapitánka slávistek Kateřina Svitková, která v 72. minutě duelu parádní trefou zařídila remízu Slavie a prodloužila neporazitelnost žen na hřišti Sinobo Stadium na skvělých 1 624 dnů. „Stadion byl neuvěřitelný, fanoušci také. Tohle byl můj nejsilnější zážitek, asi to už nic nepřekoná. Tolik diváků jsem opravdu nečekala a bylo neuvěřitelné před nimi hrát,” usmívala se dvojnásobná fotbalista roku, která tak dostala jedinečný dárek ke svým středečním narozeninám. „Myslím si, že na tenhle den nikdy nezapomenu. Byla jsem opravdu dojatá, bylo to nádherné,” uzavírala Kateřina Svitková.”

Radost z fantastické divácké účasti měla i brankářská jednička sešívaných fotbalistek Barbora Votíková. „Návštěva byla úžasná, s lidmi jsem si to navíc užila i po zápase,” svěřovala se dojatá gólmanka po závěrečném hvizdu. 

Odvetné utkání čtvrtfinále UEFA Women´s Champions League na hřišti Bayernu Mnichov je naplánováno na středu 27. 3., doma pak fotbalistky Slavie můžete přijít podpořit už v sobotu 23. 3. v ligovém zápase proti Horním Heršpicím.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články