Reprezentace: Boj o MS i nabitá sedmnáctka | SK Slavia Praha
Více

Reprezentace: Boj o MS i nabitá sedmnáctka

První reprezentační přestávka roku 2022 je tu! Slávisté budou své země reprezentovat v boji o mistrovství světa nebo třeba mládežnické mistrovství Evropy.

Česká republika

– Tomáš Holeš, Lukáš Masopust, Ondřej Lingr

Tomáš Holeš, Lukáš Masopust a poprvé v rámci A-týmu také ve formě hrající Ondřej Lingr byli nominováni na zápas baráže o mistrovství světa se Švédskem. Utkání reprezentace odehraje v Solně ve Friends Areně ve čtvrtek 24. března od 20:45. V případě výhry postoupí reprezentace do finále baráže, kde by se 29. března utkala venku s Polskem. Hraje se pouze na jeden vítězný zápas a dvě výhry by tak Čechy posunuly na vysněné mistrovství světa. Držíme palce, kluci!

Česká republika U21

– Daniel Fila

Lvíčata se zimními posilou Slavie Danielem Filou čekají kvalifikační duely o mistrovství Evropy proti Albánii a Andoře. Češi mají skupinu skvěle rozehranou, vedou o tři body před Anglií, která má ale dva zápasy k dobru. Minimálně baráž by svěřencům Jana Suchopárka utéct neměla. David Jurásek na sraz nemohl kvůli svalovému zranění z derby.

Česká republika U20

– Marek Icha, Jakub Křišťan, Michal Hošek, Tomáš Vlček, František Matys

Pětice slávistů na hostování se s reprezentační dvacítkou připravuje na utkání Elitní ligy U20, ve které se Češi budou chtít zvednout z posledního osmého místa. V cestě jim ale stojí silné Portugalsko (24. března od 18:00). Reprezentace do dvaceti let se pak v pondělí 28. března od 16:00 utká ještě v přátelském zápase proti Polsku.

Česká republika U19

– Antonín Kinský, Denis Alijagič, Matěj Jurásek

Reprezentační devatenáctka se třemi slávisty může postoupit na mistrovství Evropy do devatenácti let. Rozhodne se ve třech zápasech elitní fáze kvalifikace. Češi se postupně utkají s Bosnou a Hercegovinou (23. března od 18:00), Francií (26. března od 15:00) a Švédskem (29. března od 15:00). Daniel Samek byl nominován, ale kvůli problému s kolenem neodjel reprezentovat.

Česká republika U18

– Adam Zapletal, Štěpán Beran, Daniel Šmiga

Českou osmnáctku se třemi slávisty v nominaci čeká přípravný turnaj Football Federations Cup ve Španělsku. Začne se atraktivním soubojem s Belgií (23. března od 12:00), následuje duel s Norskem (25. března od 16:00) a na závěr odehrají zápas proti Severnímu Irsku (28. března od 12:00). Kvůli zranění chybí Kričfaluši a Labík.

Daniel Šmiga slaví gól za B-tým proti Admiře.

Česká republika U17

– David Planka, Miloš Pudil, Matěj Zachoval, Eric Hunal, Adam Pudil, Matěj Žitný

Nejpočetnější zastoupení slávistů najdeme v kategorii do sedmnácti let. Hned šest sešívaných mládežníků se chystá na elitní fázi kvalifikace mistrovství Evropy do 17 let. Během týdne se rozhodne, jestli Češi na turnaj postoupí, čekají je tři zápasy – proti Skotsku (23. března od 13:00), Gruzii (26. března od 19:00) a Německu (29. března od 18:30). Chybí zraněný Tomas.


Miloš Pudil při zápase Evropské konferenční ligy proti LASKu.

Slovensko

– Ivan Schranz

Ivana Schranze se slovenským národním týmem čekají dva přátelské zápasy proti severským soupeřům. Slováci nejprve vyrazí do Osla, kde se v pátek 25. března od 18:00 utkají proti Norsku. O čtyři dny později přivítají v Trnavě Finsko. Jakub Hromada pro tento sraz zůstal jen mezi náhradníky.

Dánsko

– Alexander Bah

Další ke svým třem reprezentačním startům může přidat ve formě hrající Alexander Bah, který se v sezoně přímo podílel už na patnácti gólech sešívaných. (6 gólů a 9 asistencí) Dánsko už má jistou účast na mistrovství světa a seveřany tak čekají dva přátelské zápasy – první venku proti Nizozemsku (sobota 26.března od 20:45) a druhý o tři dny později na domácí půdě proti Srbsku.

Švédsko U21

– Aiham Ousou

Dobře rozehranou skupinu kvalifikace mistroství Evropy má švédská jednadvacítka v čele s kapitánem Aihamem Ousouem. Švédi jsou první v kvalifikační skupině F, ale druhá Itálie má dva zápasy k dobru, takže pro zachování naděje na postup bude důležité zvládnout úterní souboj proti Irsku (29. března od 18:00). 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články