Reprezentace: Liga národů i baráž o mistrovství světa | SK Slavia Praha
Více

Reprezentace: Liga národů i baráž o mistrovství světa

V nominaci národního týmu na zápasy Ligy národů je Ondřej Lingr. O postup na mistrovství Evropy do jednadvaceti let bude bojovat čtveřice slávistů.

Česko

V nominaci národního týmu na čtyři červnové duely Ligy národů figurují dva slávisté. Jaroslav Šilhavý povolal Ondřeje Lingra a dodatečně i Aleše Mandouse.

Národní tým ve čtvrtek 2. června přivítá v rámci Ligy národů - Liga A v Edenu Švýcarsko, o tři dny později na stejném místě vyzve Španělsko. 9. června na Estádio José Alvalade v Lisabonu změří svěřenci Jaroslava Šilhavého síly s domácím Portugalskem a následně odcestují do Málagy, kde udělají tečku za náročným programem utkáním se Španěly. Všechny zápasy Čechů začínají ve 20:45.

Česko U21

Nominaci do jednadvacítky dostala čtveřice slávistů. Dres lvíčat obléknou David Jurásek s Danielem Filou a dvojice slávistů, která úspěšně hostovala v Pardubicích – Jakub Markovič, který svými výkony výrazně pomohl Východočechům k záchraně, a Lukáš Červ.

Svěřence trenéra Suchopárka čeká závěr kvalifikace o mistrovství Evropy. Doma vyzvou Anglii (3. června od 18:00) a Andorru (13. června od 18:00). Lvíčata vedou kvalifikační skupinu G o tři body před Anglií, která má ale dva zápasy k dobru.

Česko U20

Do nominace české dvacítky se dostalo pět slávistů, kteří na jaře hostovali. Pro přátelský zápas proti Chorvatsku (1. června od 16:00) jsou v nominaci Antonín Kinský, Marek Icha, Jakub Křišťan, Matěj Jurásek a Denis Alijagič.

Česko U18

Dres reprezentační osmnáctky na přípravném turnaji v Portugalsku obléknou Ondřej Kričfaluši, Albert Labík, Štěpán Beran, Daniel Samek, Erik Biegon, Adam Pudil a Daniel Šmiga. Mladé slávisty čeká trojice přátelských zápasů. Do turnaje vstoupí 10. června ve 12:00 soubojem s Norskem. Druhý zápas odehrají o dva dny později proti Jižní Koreji také od 12:00. Přípravný turnaj uzavřou 14. června od 19:00 proti domácímu Portugalsku.

Slovensko

Ivana Schranze se Slovenskem čeká čtveřice utkání v Lize národů. Ve třetí výkonnostní skupině Slováci sehrají zápasy proti Bělorusku (3. června od 20:45), Kazachstánu (6. června od 20:45 a 13. června od 16:00) a Ázerbájdžánu (10. června od 18:00).

Ukrajina

Tarase Kačarabu s ukrajinským národním týmem čeká odložená baráž o mistrovství světa. Souboj se Skotskem čeká Ukrajince 1. června od 20:45. V případě postupu sehrají Ukrajinci finále baráže o postup na mistrovství světa proti Walesu.

Ukrajina U21

S ukrajinskou jednadvacítkou se o mistrovství Evropy utká Maksym Talovjerov. Ukrajince čekají čtyři zápasy. Postupně se utkají s Faerskými ostrovy (1. června od 19:00), Severní Makedonií (5. června od 18:45), Francií (9. června od 18:45) a Arménií (12. června od 17:00).

Libérie

Oscara s reprezentací Libérie čeká první zápas kvalifikační skupiny o postup na AFCON. Zápas proti Maroku odehrají Liberijci 13. června od 21:00.

Švédsko U21

Kapitána švédské reprezentace do jednadvaceti let Aihama Ousoua čekají dvě kvalifikační utkání o postup na EURO. Švédsko sehraje zápasy proti Lucembursku (2. června od 19:30) a Itálii (9. června od 18:00).

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články