Reprezentace: Liga národů i baráž o mistrovství světa | SK Slavia Praha
Více

Reprezentace: Liga národů i baráž o mistrovství světa

V nominaci národního týmu na zápasy Ligy národů je Ondřej Lingr. O postup na mistrovství Evropy do jednadvaceti let bude bojovat čtveřice slávistů.

Česko

V nominaci národního týmu na čtyři červnové duely Ligy národů figurují dva slávisté. Jaroslav Šilhavý povolal Ondřeje Lingra a dodatečně i Aleše Mandouse.

Národní tým ve čtvrtek 2. června přivítá v rámci Ligy národů - Liga A v Edenu Švýcarsko, o tři dny později na stejném místě vyzve Španělsko. 9. června na Estádio José Alvalade v Lisabonu změří svěřenci Jaroslava Šilhavého síly s domácím Portugalskem a následně odcestují do Málagy, kde udělají tečku za náročným programem utkáním se Španěly. Všechny zápasy Čechů začínají ve 20:45.

Česko U21

Nominaci do jednadvacítky dostala čtveřice slávistů. Dres lvíčat obléknou David Jurásek s Danielem Filou a dvojice slávistů, která úspěšně hostovala v Pardubicích – Jakub Markovič, který svými výkony výrazně pomohl Východočechům k záchraně, a Lukáš Červ.

Svěřence trenéra Suchopárka čeká závěr kvalifikace o mistrovství Evropy. Doma vyzvou Anglii (3. června od 18:00) a Andorru (13. června od 18:00). Lvíčata vedou kvalifikační skupinu G o tři body před Anglií, která má ale dva zápasy k dobru.

Česko U20

Do nominace české dvacítky se dostalo pět slávistů, kteří na jaře hostovali. Pro přátelský zápas proti Chorvatsku (1. června od 16:00) jsou v nominaci Antonín Kinský, Marek Icha, Jakub Křišťan, Matěj Jurásek a Denis Alijagič.

Česko U18

Dres reprezentační osmnáctky na přípravném turnaji v Portugalsku obléknou Ondřej Kričfaluši, Albert Labík, Štěpán Beran, Daniel Samek, Erik Biegon, Adam Pudil a Daniel Šmiga. Mladé slávisty čeká trojice přátelských zápasů. Do turnaje vstoupí 10. června ve 12:00 soubojem s Norskem. Druhý zápas odehrají o dva dny později proti Jižní Koreji také od 12:00. Přípravný turnaj uzavřou 14. června od 19:00 proti domácímu Portugalsku.

Slovensko

Ivana Schranze se Slovenskem čeká čtveřice utkání v Lize národů. Ve třetí výkonnostní skupině Slováci sehrají zápasy proti Bělorusku (3. června od 20:45), Kazachstánu (6. června od 20:45 a 13. června od 16:00) a Ázerbájdžánu (10. června od 18:00).

Ukrajina

Tarase Kačarabu s ukrajinským národním týmem čeká odložená baráž o mistrovství světa. Souboj se Skotskem čeká Ukrajince 1. června od 20:45. V případě postupu sehrají Ukrajinci finále baráže o postup na mistrovství světa proti Walesu.

Ukrajina U21

S ukrajinskou jednadvacítkou se o mistrovství Evropy utká Maksym Talovjerov. Ukrajince čekají čtyři zápasy. Postupně se utkají s Faerskými ostrovy (1. června od 19:00), Severní Makedonií (5. června od 18:45), Francií (9. června od 18:45) a Arménií (12. června od 17:00).

Libérie

Oscara s reprezentací Libérie čeká první zápas kvalifikační skupiny o postup na AFCON. Zápas proti Maroku odehrají Liberijci 13. června od 21:00.

Švédsko U21

Kapitána švédské reprezentace do jednadvaceti let Aihama Ousoua čekají dvě kvalifikační utkání o postup na EURO. Švédsko sehraje zápasy proti Lucembursku (2. června od 19:30) a Itálii (9. června od 18:00).

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články