Rok 2018 uzavřela Silvestrovská derby | SK Slavia Praha
Více

Rok 2018 uzavřela Silvestrovská derby

Tradiční tečku za rokem 2018 udělala v Edenu Silvestrovská derby veteránů a internacionálů. Diváci viděli letos krásných 21 gólů!

Derby veteránů: Deset gólů přineslo remízu 5:5

Hned v první minutě šli hosté do vedení zásluhou Marka Trvala, na 2:0 poté zvyšoval Petr Vrabec. Sešívaní snížili z pokutového kopu zásluhou Luboše Kozla. V 15. minutě odskočila Sparta opět na rozdíl dvou branek, když se prosadil Daniel Zítka. Hned vzápětí se ale prosadil Pavel Řehák – 2:3. Do konce prvního poločasu se z penalty trefil hostující Václav Budka. Po první půli bylo tak skóre 2:4.

Dvě minuty druhého poločasu stačily Luboši Kozlovi k dalšímu zásahu, tentokrát lehce tečoval do sítě střelu svého spoluhráče. Hattrick dovršil trenér reprezentační osmnáctky ve 34. minutě, kdy proměnil další pokutový kop a srovnal tak na 4:4. O tři minuty později už Slavia vedla. Znovu, tentokrát už počtvrté, rozvlnil síť za zády brankáře Blažka Luboš Kozel! Sparta dokázala v závěru srovnat, na konečných 5:5 se prosadil Marek Trval.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 5:5 (2:4)
Branky: 12., 22., 34. a 37. Luboš Kozel, 16. Pavel Řehák – 1. a 38. Marek Trval, 6. Petr Vrabec, 15. Daniel Zítka, 17. Budka
Sestavy:
Slavia: Bureš – Šimůnek, Šilhavý, Medynský, Jeslínek, Kozel, Veselý, Jindráček, Kuka, Řehák, Janoušek, Zákostelský, Mareš
Sparta: Blažek – Bažant, Margolius, Horňák, Denk, Vrabec, Jarolím, Budka, Lokvenc, Trval, Zítka

Derby internacionálů: Po divokém závěru nakonec těsná prohra 5:6

Jako první šla do vedení Sparta díky trefě Davida Lafaty, na 1:1 srovnával Rudolf Skácel. Vedení vrátil hostům Luděk Stracený. Ve 24. minutě zvyšoval už na 3:1 Václav Koloušek.

Ve druhém poločase se však diváci dočkali gólových hodů. Ve 34. minutě vedli hosté z Letné už 4:1, tentokrát se prosadil Marek Matějovský. Svojí druhou trefou snížil ve 38. minutě na 2:4 Rudolf Skácel. O dvě minuty později dokonal Rudolf Skácel svůj hattrick, parádní kličkou si poradil s brankářem Bičíkem a snížil na 3:4. Gólovou parádu přinesla 41. minuta, diváky pobavil Ivo Ulich, který si krásně zpracoval přihrávku za obranu a skvělým lobem srovnal na 4:4! Za minutu už ale letenští opět vedli, prosadil se Václav Koloušek. Na 5:5 srovnal svým čtvrtým zásahem Ruda Skácel. Díky třetímu rohovému kopu kopali hosté v poslední minutě pokutový kop, který proměnil David Lafata. 33. derby internacionálů tak skončilo 5:6.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 5:6 (1:3)
Branky: 9., 38., 40. a 48. Rudolf Skácel, 41. Ivo Ulich – 4. a 50. David Lafata, 24. a 41. Koloušek, 15. Stracený, 34. Matějovský
Sestavy:
Slavia: Winter – Došek, Hunal Černý, Bílek, Müler, Skácel, Ulich, Pešír, Hrdlička, Piták, Lička, Kalivoda, Hyský
Sparta: Bičík – Stracený, Zelenka, Fukal, Koloušek, Hübschman, Flachbart, Novotný, Šírl, Lafata, Jun, Matějovský, Čížek 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články