Rozhodl týmový duch, těšilo trenéra Petrouše | SK Slavia Praha
Více

Rozhodl týmový duch, těšilo trenéra Petrouše

PRAHA/JULISKA - Po zápase Olomoucí slíbil změny v sestavě a svůj slib dodržel. Do utkání na Dukle poslal tři nové hráče a ti se mu, spolu s osmi dalšími, odvděčili premiérovou ligovou výhrou v tomto ročníku. Jak trenér Michal Petrouš hodnotí zápas Dukla - Slavia?

„Myslím si, že jsme začali velmi dobře. Prvních dvacet, pětadvacet minut bylo vidět, že jsme na Duklu dobře připravení, nedostali se ke své specifické pro soupeře nepříjemné hře. Přečkali jsme ale i jednu šanci, kdy nás Černý podržel, hráč Dukly tam zakončoval z bezprostřední blízkosti,“ popisoval úvod utkání trenér Slavie Michal Petrouš.

„Ale i my jsme měli dobré příležitosti a po zásluze jsme šli do vedení. V poli jsme byli o něco lepší a až na konci půle se Dukla dostala do tempa. Na začátku druhé půle jsme pak ještě trefili tyčku,“ zmínil Petrouš i velkou Juharovu šanci z úvodu druhého poločasu.

Dukla zariskovala, hráli jen na dva obránce. Nakopávali, zjednodušili hru, ale ubránili jsme se. Po dlouhé době dnes rozhodl bojovný týmový duch, už na přípravě jsem říkal, že když se nevrátíme k výkonu jako v minulé sezoně v Plzni, nemůžeme vyhrát. Nasazení, bojovnost a sebeobětování musí být vidět v každém zápase,“ vyzdvihl trenér Slavie týmový výkon svých svěřenců.

„Cením si vítězství na Dukle, odtud se tři body nevozí. Dukla tu vyhrála snad třináct zápasů v řadě, má dobré protiútoky. Cením si toho, že máme tři body, v naší situaci obzvlášť. Kluci to potřebovali a věřím, že proti Teplicím to na nich bude vidět,“ pokračoval Michal Petrouš.

„Věřím, že změny v sestavě pomohly, že bylo vidět, že jsme vsadili na správné koně,“ vrátil se ještě kouč sešívaných ke změnám na soupisce. Přesto ale musel sáhnout ještě v průběhu zápasu k neobvyklému kroku, kdy na post stopera poslal namísto zraněného Kolaříka útočníka Škodu.

„Nebál jsem se toho kroku, věřil jsem tomu. Nechtěl jsem bortit střed, kde hráli fantasticky Petrák s Kiselem. Udělal jsem risk, posunul tam Milana Škodu, který to hrál před deseti lety, ale v zimní přípravě za trenéra Rady tam odehrál část přípravy. Pomohl nám v několika hlavičkách, svou roli splnil,“ dodával k rošádě na hřiště Michal Petrouš.

„Kolařík podal výborný výkon. na Pospěcha to měl těžké, ale bylo to pro něj ideální, až budou noviny psát Kolařík vymazal Pospěcha. Ten měl snad jedinou šanci. Petr Kolařík odehrál i přípravu, v té hrál všechna utkání. Myslím, že neřekl poslední slovo, Slavia by v něm mohla najít dalšího stopera – odchovance,“ zmínil Petrouš mladého stopera.

„Momentálně není důvod měnit Sestavu, nedostali jsme gól. Není to jen o obraně, je to díky práci celého mužstva, všech hráčů. Dobrotka jde už hrát v pondělí za juniorku, uvidíme, jak na tom bude, budeme mít zase větší výběr,“ zakončil Michal Petrouš dobro zprávou o zdravotním stavu Martina Dobrotky.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články