Rozhodla nedůslednost před vlastní brankou, mrzelo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Rozhodla nedůslednost před vlastní brankou, mrzelo trenéra

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia má za sebou domácí premiéru pod trenérem Dušanem Uhrinem. Proti rozjetému Liberci uhrála bod a trenéra mrzelo hlavně to, že sešívaní nedokázali udržet aktivní hru po celý zápas. „Abychom ale doma dokázali vyhrávat, musíme víc kombinovat a držet míč více na svých kopačkách,“ komentoval zápas trenér.
„S výsledkem jsem spokojený hlavně z toho pohledu, že nás ve druhé půli Liberec přehrával. Je ale potřeba říct, že jsme ani první půli nezačali dobře a pak jsme dokázali otočit na 2:1. Potom jsme ještě mohli některé situace vyřešit lépe a dát gól na 3:1,“ začal se svým komentářem trenér Dušan Uhrin.

„Druhá půle ale vypadala, jako bychom se báli a nechtěli hrát. My právě tohle z hráčů musíme dostat. Když je vidím hrát, jsou zakřiknutí a to se nesmí stávat. Po prvním gólu ukázali, že umí hrát a že mají sebevědomí. Abychom ale doma dokázali vyhrávat, musíme víc kombinovat a držet míč více na svých kopačkách,“ pokračoval Uhrin.

„Problém byl v tom, že jsme špatně kombinovali a nechtěli hrát. Když jsme měli balon a mohli jsme útočit, tak jsme se schovávali. O výsledku ale rozhodlo to, že jsme byli nedůslední před vlastní brankou a při standardní situaci jsme neuhlídali hráče. Stejně tak při druhém gólu - Švec měl mít hráče pohlídaného a Zmrhal vůbec neměl nechat odcentrovat,“ vrátil se kouč Slavie k inkasovaným brankám.

„Máme mladý tým a musíme naučit hráče hrát po celých 90 minut. Jestli to bude hned příště v Brně nebo až potom doma, to nevím. Některé pasáže ale ukazují, že na to máme, že můžeme hrát kombinačně a soupeře přehrát. To, že se pak lekneme, je druhá věc, a to z hráčů musíme dostat,“ popisoval Uhrin.

„Musíme dál hrát tak, jak to trénujeme. Některé pasáže jsou výborné, takové třicetiminutovky, to ale nestačí. Musíme vytvářet kvalitnější rozehrávku ve chvíli, kdy jdeme třikrát za sebou do protiútoku a v tom pak selžeme. Není to pro mě nic nového, vidím to na tréninku. Máme ale na to, abychom takhle hráli celých 90 minut, když to ukážeme půl hodiny,“ vrátil se Dušan Uhrin k některým aktivnějším pasážím ve hře Slavie.

Nový trenér se po své domácí premiéře ohlédl i za diváckou podporou. „Cítil jsem se jako doma, celý stadion nám fandil a za to divákům děkuju. I když jsme výsledek pokazili, a s tím nejsme spokojení, tak vidím, že diváci tu na fotbal chodit chtějí. A já věřím, že v příštím zápase už doma musíme vyhrát.“

Poslední slova pak patřila absenci tradičního kapitána Martina Latky. „Pevně věřím, že bude do Brna v pořádku. Má lehčí problémy a nechtěli jsme to uspěchat, aby to nedopadlo jako loni nějakou pauzou na víc kol,“ zakončil Uhrin.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články