Rozhodla první dvacetiminutovka, hodnotil trenér Beránek | SK Slavia Praha
Více

Rozhodla první dvacetiminutovka, hodnotil trenér Beránek

TEPLICE/NA STÍNADLECH - Byla to pro něj první porážka na lavičce Slavie a trenér Beránek viděl její příčinu hlavně v nepovedeném úvodu zápasu. „První poločas a zejména první dvacetiminutovka se nám nepovedly a rozhodly o zápase," hodnotil utkání trenér Miroslav Beránek.
„Viděli jsme, že domácí vítězství bylo zasloužené. Zejména v první polovině hráli velmi dobře a my jim naší hrou dali prostor, místo a čas a pak jsme nestíhali,“ začal hodnocení zápasu trenér Miroslav Beránek.

„První poločas a zejména první dvacetiminutovka se nám nepovedly a rozhodly o zápase. Pak přišlo naše střídání, snažili jsme se pozměnit ráz utkání. Ve druhém poločase jsme přeci jen byli kompaktnější, ale brzdily nás nepřesnosti. Na to, abychom tady uspěli, jich bylo moc,“ pokračoval trenér.

„V závěru jsme dali kontaktní gól, ale o přestávce jsme si říkali, že ho chceme dát co nejdřív vítězství Teplic je zasloužené,“ věděl po zápase náš trenér.

Trenér zmiňoval dobrý výkon domácích, na který slávisté nedokázali reagovat hlavně v prvních dvaceti minutách. „Nepřičítal bych to absenci Martina Latky. Marek Kodr patřil k našim nejlepším hráčům. Přičítal bych to velmi dobrému výkonu domácích. My jsme dali hráčům prostor a prohrávali jsme možná 95 procent soubojů. A to se pak hrát nedá,“ litoval Miroslav Beránek.

„Nejsem trenér, který by kritizoval hráče na tiskové konferenci. Ale sami jste viděli, že jestliže chceme uspět, tak se týmový výkon odráží od individuálních výkonů. A naši hráči jsou někteří schopni podat lepší výkony tak, abychom tu uspěli,“ mrzelo kouče sešívaných.

„Vyzdvihl bych hlavně hru Teplic. Mluvil jsem s některými hráči a říkali, že když hraje Litsingi, tak hraje celý tým. On ten tým nastartoval, my jsme měli problémy a nestíhali jsme. To byla hlavní příčina. Tepličtí vyhrávali individuální souboje, jak útočníci, tak obránci jsou pořád na míči a dva krajní hráči a Mahmutovič jsou velmi dobře vybavení. My jim nechali místo a prostor a měli jsme s tím problém,“ vrátil se trenér Beránek ke hře našeho sobotního soupeře.

„My jsme ale po předchozích vítězstvích nebyli v oblacích, není důvod k tomu, abychom teď někam padali. Budeme se chystat na další zápas a věřím, že se poučíme. Máme teď těžký los, čeká nás Plzeň, což je velmi těžký soupeř, a jsem rád, že jsme si něco nahráli v předchozích zápasech,“ zakončil Miroslav Beránek.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články