Rozlosování a pravidla virtuálního derby | SK Slavia Praha
Více

Rozlosování a pravidla virtuálního derby

Už v neděli od 11:00 vypukne dlouho očekávané charitativní e-derby mezi Slavií a Spartou, které odvysílá ČT Sport. Pojďme si shrnout pravidla a představit jednotlivých rozlosování.

Virtuální derby, výtěžek z něhož poputuje na pomoc zdravotním sestřičkám v první linii boje s koronavirem, se rychlým tempem blíží. Už v neděli od 11:00 se můžete těšit na vyvrcholení derby v podobě turnaje ve FIFA 20 mezi zástupci dvou pražských „S“, který v přímém přenosu odvysílá ČT Sport.

Mezi těmito zástupci se představí jak aktuální, tak i bývalí hráči A-týmu, dále také členové klubových esports týmů a v neposlední řadě zástupci kulturní sféry, kteří jsou s kluby spjatí.

Po celou dobu akce bude dbáno na bezpečnost a budou dodržována všechna aktuálně platná opatření. Všichni aktéři budou mít po celou dobu roušky, k dispozici bude dezinfekce. Dezinfikovány budou rovněž gamepady, se kterými se bude hrát. Dbát se bude i na to, aby v žádnou chvíli na jednom místě nebylo víc než deset lidí.

Zástupci jednotlivých klubů

Aktuální hráči A-týmu: Petar Musa, Lukáš Provod – Adam Hložek, Adam Karabec
Bývalí hráči: Alex Král, Tomáš Jablonský – Juraj Kucka, Jiří Kladrubský
Hráči esports: Martin „KobbyCZ“ Strnad, Štěpán „RIIJK“ Sobocki z Entropiq Team – Jan „Emerickson“ Krupička, Jan „The Johny“ Hradil
Slavní fanoušci: Vojtěch Kotek, Ben Cristovao – Jakub Štáfek, David Novotný

Rozlosování

11:05 Petar Musa vs Adam Karabec
11:30 Martin „KobbyCZ“ Strnad vs Jan „Emerickson“ Krupička
12:00 Tomáš Jablonský vs Jiří Kladrubský
12:25 Ben Cristovao vs Jakub Štáfek
12:55 Alex Král vs Juraj Kucka
13:15 Vojtěch Kotek vs David Novotný
13:45 Štěpán „RIIJK“ Sobocki vs Jan „The Johny“ Hradil
14:10 Lukáš Provod vs Adam Hložek

Pravidla a herní model

  • Každého hráče čeká jeden zápas proti protivníkovi ze své kategorie. 
  • Jednotlivé zápasy se odehrají v klasickém herním režimu s aktuálními výkonnostními hodnotami hráčů a týmů. 
  • Výjimku tvoří pouze členové klubových esports týmů, kteří budou hrát za své FIFA Ultimate Teamy.
  • Pokud dospěje zápas do remízového konce, následuje klasické prodloužení. Výjimkou jsou pouze zápasy, ve kterých bude účinkovat alespoň jeden hráč, který se do studia připojí na dálku, z domova. Takový zápas bude v případě remízového konce zopakován. Tato situace může nastat ale pouze v zápasech Tomáše Jablonského a Juraje Kucky, zbytek bude přítomný osobně ve studiu.
  • Za výhru, ať už po základní hrací době, nebo prodloužení, dostane vítězný tým jeden bod. Ve hře je tak celkově osm bodů, přičemž turnaj může skončit v celkovém součtu klidně remízovým výsledkem.

Vstupenky

Podpořte dobrou věc a přispějte koupí vstupenky do slávistického sektoru!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články