Rozlučka s legendami. Přijďte do Edenu včas, začínáme v 17:30 | SK Slavia Praha
Více

Rozlučka s legendami. Přijďte do Edenu včas, začínáme v 17:30

PRAHA – S angažmá v sešívaném se na konci sezony 2015/2016 rozloučila dvojice slávistických legend - Martin Latka a Karel Piták. Program v Edenu tak v pondělí před utkáním se Zlínem začne už v 17:30. Na stadionu se budou promítat videa, která připomenou jejich cestu v červenobílém dresu.
Karel Piták sice zůstává součástí Slavie, od sezony 2016/2017 se ale sešívaným fanouškům prezentuje v nové roli. Ze záložníka A-týmu se stal asistentem trenéra u juniorky. Před výkopem utkání se Zlínem tak proběhne rozloučení s jeho ligovou kariérou. Do Slavie poprvé přišel na podzim 2001 a za svá dvě angažmá odehrál v sešívaném 339 utkání, z toho 176 ligových zápasů, v nichž vstřelil 23 branek. Tu poslední proměnil na podzim proti Příbrami a Slavia na domácí půdě zvítězila 2:1.

Ve rozhovoru pro zápasový magazín Poločas pak nejen vzpomíná na svou bohatou kariéru, ale hledí do budoucna. „Zažil jsem ve Slavii krásné časy, vzpomínám na to hrozně rád. Věřím, že klub je teď na cestě vzhůru, že se bude hrát Evropská liga, zase se povede Liga mistrů. Máme výborné fanoušky, kteří chodí tým skvěle povzbuzovat,“ usmívá se Karel Piták.

Od začátku sezony se zkušený záložník zabydluje v nové roli asistenta juniorského týmu. Přijďte společně s námi Karlovi poděkovat za vše, co pro Slavii dokázal na hřišti. A také mu popřát hodně úspěchů v dalším slávistickém dobrodružství.



Martin Latka ukončil své třetí angažmá v sešívaném. Kapitán Slavie poprvé přišel do klubu v roce 2003 z Českých Budějovic a od té doby na české půdě nastupoval výhradně v barvách našeho klubu. Podruhé zamířil do Slavie důrazný stoper po návratu ze zahraničí v létě 2011 a zůstal v Edenu rok a půl. Za tu dobu stačil vstřelit Spartě dva góly, vybojovat si start za národní mužstvo a stát se i hráčem měsíce. Třetí a zatím poslední angažmá v červenobílém začalo v červnu 2014 a trvalo dva roky.

Latka patřil k oporám sešívané defenzivy, odehrál za Slavii 168 ligových zápasů a v nich vstřelil celkem 13 branek. Zajímavostí pak může být, že až na jeden gól v Příbrami v září 2005, se Latka prosazoval pouze na domácí půdě. V červenobílém dresu získal dva mistrovské tituly a za Slavii nastoupil i k 20 zápasům evropských pohárů. Prošel všemi mládežnickým reprezentacemi, v roce 2003 hrál na MS hráčů do 20 let, později byl kapitánem jedenadvacítky, ale o ME 2007 kvůli zranění přišel.

„Slavia se mi neopouští lehce, ale něco končí a něco nového začíná. Klubu, klukům v kabině a fanouškům přeji, ať si pohárovou sezonu užijí, a ať se Slavia posune tam, kam skutečně patří," vzkazuje dlouholetý kapitán Slavie Martin Latka.



Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články