Rozpis přípravných zápasů v Portugalsku | SK Slavia Praha
Více

Rozpis přípravných zápasů v Portugalsku

Kromě dvou zápasů na Strahově s Ústím nad Labem a Českými Budějovicemi čekají Slavii čtyři utkání v rámci přípravného turnaje v portugalském Lagosu.

Sešívané čeká  šest přípravných utkání, během kterých si budou moct otestovat svoji fyzickou i herní připravenost před začátkem jarní části ligové sezony. Kromě dvou přípravných utkání proti FK Ústí nad Labem a SK Dynamo České Budějovice, které sešívaní absolvují v Praze (INFORMACE), se můžou těšit na čtyři duely v rámci přípravného turnaje na herním soustředění v portugalském Lagosu.

Odlet na pobřeží Atlantského oceánu je naplánován na 29. ledna. Tam červenobílé čeká čtveřice soupeřů – dánský  Aarhus GF, norským Vålerenga IF, vítěz druhé turnajové skupiny, kterým bude velmi pravděpodobně jeden z týmů FC Astana/FC Kodaň a na závěr švédský Hammarby IF. Časy výkopu třetího zápasu bude ještě upřesněn.

Představení soupeřů

Na úvod turnaje se sešívaní utkají s pětinásobným mistrem Dánska a aktuálně třetím týmem dánské Superligy Aarhus GF. Kromě toho má tento tým z regionu Středního Jutska, pro fotbalové fanoušky možná pod známějším názvem Midtjylland, na svém kontě devět prvenství v domácím poháru, což stále zůstává nepokořený dánský rekord. Ke konci ligového podzimu se Aarhus rozehrál do skvělé formy. Ta vyvrcholila posledním podzimním utkáním, kdy v derby porazila rivala FC Midtjylland a první celek dánské ligy na jeho vlastním hřišti poměrem 3:1.

O tři dny později sešívaní vyzvou desátý celek norské Eliteserien Vålerenga IF. V Norsku na rozdíl od nás už ligová soutěž skončila, a tak se Vålerenga nepřipravuje na druhou část ligového ročníku, nýbrž na ročník nový. Ten pětinásobný vítěz norské ligy a čtyřnásobný vítěz poháru zahájí 4. dubna v prvním kole proti Molde.

Posledním jistým soupeřem sešívaných v Portugalsku je švédské Hammarby IF. Ve Švédsku, rovněž jako v sousedícím Norsku, trvá ligová soutěž zejména kvůli přihlédnutí k místním klimatickým podmínkám od dubna do listopadu. Na první soutěžní zápas ale nebude muset mistr švédské Allsvenskan čekat až do dubna. Už na přelomu února a března totiž našeho soupeře čekají tři pohárové zápasy, které odstartují začátek nové sezony ve Švédsku.

Rozpis přípravných zápasů

Středa, 22. ledna 13:30 FK Ústí nad Labem Stadion Evžena Rošického
Sobota, 25. ledna 13:30 SK Dynamo České Budějovice Stadion Evžena Rošického
Sobota, 1. února 14:00 Aarhus GF (Dánsko) Lagos, Portugalsko
Úterý, 4. února 17:00 Vålerenga IF (Norsko) Lagos, Portugalsko
Pátek, 7. února finále poháru (FC Astana/FC Kodaň) Lagos, Portugalsko
Sobota, 8. února 21:00 Hammarby IF (Švédsko) Lagos, Portugalsko

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články