Rozpis přípravných zápasů v Rakousku | SK Slavia Praha
Více

Rozpis přípravných zápasů v Rakousku

Sešívaní sehrají na herním soustředění v Rakousku v první polovině srpna před zahájením nového ročníku čtyři přípravné duely.

Po kondičním soustředění a krátké mezipřestávce v Praze čeká slávisty 4. srpna odjezd na herní soustředění v Laa an der Thaya v bezprostřední blízkosti českých hranic. Místa, kde se jednotlivá utkání budou konat, budou upřesněna na našich informačních kanálech.

Vzhledem k současným opatřením v souvislosti s pandemií COVID-19 budeme o možnosti přístupnosti na utkání fanoušky teprve informovat.

SKN St. Pölten, 5. srpna

Prvním soupeřem bude sešívaným pouhý den po příjezdu na herní soustředění SKN St. Pölten. Klub z Dolních Rakous je od sezony 2016/17 nepřetržitým účastníkem nejvyšší rakouské ligové soutěže a finalista rakouského poháru 2013/14. Za zajímavost stojí, že ačkoliv ve finále tehdy prohrál, kvalifikoval se i tak do předkol Evropské ligy, protože vítěz poháru – Reb Bull Salzburg – si účast v Evropě zajistil prvenstvím v lize. Na evropských trávnících se tak fotbalisté St. Pölten představili ještě v době, kdy ani nehráli nejvyšší ligovou soutěž. Hlavní část letošního ročníku zakončili na posledním místě, ve skupině o udržení ale zaznamenali několik cenných vítězství, a nejenže se zachránili, ale play-off o předkolo Evropské ligy jim uniklo dokonce o pouhý bod.

MOL Fehérvár FC, 8. srpna

O tři dny později se slávisté utkají s druhým celkem uplynulého ročníku maďarské nejvyšší soutěže, s MOL Fehérvár FC. V poháru skončil Fehérvár v semifinále, právě díky druhému místu v lize mu ale předkola Evropské ligy v srpnu neuniknou. Klub z města Székesfehérvár je trojnásobný mistr ligy a dvojnásobný mistr maďarského poháru a dvojnásobný účastník základní skupiny Evropské ligy, kterou hrál naposledy v ročníku 2018/19. Ve skupině remizoval s pozdějším vítězem poháru Chelsea a dvakrát také porazil řecký PAOK.

SK Sturm Graz, 11. srpna

Předposlední souboj herního soustředění čeká sešívané proti SK Sturm Graz. Klub ze Štýrského Hradce se může ve svém trofejním kabinetu pyšnit 3 tituly pro mistra Rakouska, 4 poháry a 3 superpoháry. Poslední trofej však zaznamenal trojnásobný účastník základních skupin Ligy mistrů už před devíti lety, kdy v sezoně 2010/11 opanoval ligu. V právě skončivším ročníku skončil Sturm Graz po základní skupině na 5. místě, které garantuje play-off o předkolo Evropské ligy. Skupina o titul se našemu budoucímu soupeři ale vůbec nevyvedla. Z 10 zápasů si připsal 9 proher a 1 výhru a ve skupině o titul na něj tak připadlo poslední neevropské místo.

FK Austria Vídeň, 14. srpna

Se soustředěním se sešívaní rozloučí soubojem s Austrií Vídeň. Historická bilance klubu z hlavního města našeho jižního souseda je úchvatná – 24 titulů, 27 prvenství v poháru a 6 vítězství v superpoháru. Ročník 2019/20 zakončila Austrie na 7. místě a kvalifikovala se tak do play-off o předkolo Evropské ligy. V jeho semifinále nejprve porazila Altach, ve finále ale nestačila na Hartberg, který se do předkola dostal ze skupiny o titul, a tak bude příští rok bez Evropy.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články