SK Slavia Praha mění řízení klubu | SK Slavia Praha
Více

SK Slavia Praha mění řízení klubu

Fotbalový klub SK Slavia Praha – fotbal a.s. provedl změny v systému řízení a odpovědnosti ve vedení. Plnou odpovědnost za klub ponese představenstvo a každý jeho člen bude mít na starost konkrétní oblast.

Pozice předsedy představenstva se slučuje s pozicí CEO klubu. Novým místopředsedou představenstva se stává Tomáš Syrovátka. Jan Nezmar přebírá plnou odpovědnost za celý sportovní úsek a mládežnickou akademii. Aleš Stluka je jmenován novým členem představenstva SK Slavia Praha a generálním ředitelem Eden Areny, v klubu bude odpovídat za provoz a bezpečnost.

Z pozice generálního ředitele zároveň odchází Martin Krob, v klubu však zůstává. „Martinu Krobovi patří poděkování za jeho práci, Slavii mi ve své době pomohl zachránit a postavit ji po manažerské i personální stránce. V další etapě budeme spolupracovat na strategickém směřování klubu, Martin bude působit v dozorčí radě klubu. Počítám i s další manažerskou spoluprací v rámci holdingu akcionáře Slavie,“ uvedl předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

Novým místopředsedou představenstva klubu byl zvolen Tomáš Syrovátka. V jeho kompetenci je i nadále marketing a obchodní strategie Slavie. Současně bude ze své pozice statutárním zástupcem a bude se spolupodílet na koordinaci činnosti ostatních úseků.

Sportovní oblast včetně odpovědnosti za mládežnickou akademii bude nově kompletně řídit Jan Nezmar. „Chceme více než doposud prohlubovat spolupráci na různých úrovních – A týmu, juniorky a dorosteneckých kategorií. Naší ambicí je vychovávat hráče pro A tým jednotnou strategií. Proto jsem navrhl jmenování Jindřicha Trpišovského do pozice ‚hlavního trenéra klubu‘ a představenstvo to jednomyslně schválilo,“ sdělil Jan Nezmar.

Představenstvo dnes také odvolalo ředitele organizačně-provozního oddělení Jiřího Trepeše.

Nově zvoleným členem představenstva Slavie se stal Aleš Stluka, který doposud působil jako výkonný ředitel Sinobo Stadium. V představenstvu Slavie bude mít na starosti provozní a bezpečnostní agendu klubu a chod stadionu.

Působnost v představenstvu zůstává nezměněna u Jiřího Bílka, Daniela Konráda, který je hlavním ekonomem klubu, a Tomáše Buzka, který bude odpovídat i nadále za vnější vztahy klubu (zároveň vykonává funkci v kontrolním výboru LFA).

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články