Sbírka pro Rozárku: Co dáváš, to se ti vrátí! | SK Slavia Praha
Více

Sbírka pro Rozárku: Co dáváš, to se ti vrátí!

B-tým se připojil do podzimní sbírky pro malou Rozárku, která bojuje s rakovinou. Na výslednou částku 30 tisíc korun přispěli všichni hráči včetně realizačního týmu.

V těžkých časech, kdy COVID stále řádí, není dobrých skutků nikdy dost! Hráči z B-týmu se proto rozhodli, že se připojí k podzimní sbírce na léčebný proces malé Rozárky, která trpí rakovinou jater. Se zákeřnou nemocí se pere už druhým rokem. 

Sešívaní vybrali mezi sebou 30 tisíc korun a Rozárce věnují také všemi podepsaný dres. Hlavním iniciátorem připojení se do sbírky je Jakub Kopáček. „Zapojili se všichni hráči B-týmu včetně realizačního týmu. Mám z toho velkou radost,“ říká devatenáctiletý záložník.

Jak vás napadlo připojit se k této sbírce?
„Myšlenku jsem nosil v hlavě už dříve, ale teď byla nejlepší chvíle ji uskutečnit. Tato doba není lehká pro nikoho, o to víc pro lidi v těžké situaci.“

Kolik peněz se povedlo vybrat?
„Vybralo se krásných 30 tisíc korun. Rozárce budeme předávat šek na tuto částku a také dres s podpisem všech, kteří se na této akci podílí.“

Jaký je vlastně příběh malé Rozárky?
„Rozárce z Kolína je pět let a už přes dva roky se statečně pere s rakovinou jater. Rakovina způsobila i metastáze na plicích a Rozárka musela podstoupit řadu náročných operací. Je to bojovnice a všichni jí držíme palce.“

Musíte mít velkou radost, udělali jste společně skvělý skutek...
„Je to strašně emotivní a dojemná chvíle, jelikož si tuto situaci nedokážu představit. Všechno proběhlo tak, jak jsem si představoval. Chtěl bych poděkovat klukům a realizačnímu týmu za spolupráci. Nikdo neváhal ani vteřinu. Máme v týmu výbornou partu a tímto činem se to jen potvrdilo. Chtěl bych jen dodat: "Co dáváš, to se ti vrátí!“

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články