Schází nám klid v koncovce, říká trenér | SK Slavia Praha
Více

Schází nám klid v koncovce, říká trenér

Slavia se ve druhém ligovém kole po sobě nedokázala střelecky prosadit a opět získala jen bod za bezbrankovou remízu. Trenéra Trpišovského tak kromě velkých absencí trápí i produktivita týmu. „Základem je trefit bránu, schází nám klid v koncovce,“ říká.
„Byl to hodně náročný zápas, hrálo se nahoru dolů. Slovácko hraje takový atletický fotbal, jsou na tom dobře běžecky. My jsme bohužel ze svých šancí nedali góly, i když se naše převaha stupňovala. V závěru utkání jsme hodně tlačili, ale šancí moc nebylo, i když Slovácko hrálo na vlastním vápně. Byli jsme hodně na míči, ale byla tam řada situací kolem vápna, které jsme neproměnili. Někdy to takové jako v Brně, kde jsme měli tři šance a branku dali. Pak jsou zápasy jako se Zlínem, Libercem a Slováckem… Trefili jsme tyč, chyběl nám krok nebo to soupeř vyhlavičkoval z brány,“ vyjmenovával Jindřich Trpišovský.

Nepříjemností bylo nucené střídání Deliho v prvním poločase. „Střídali jsme kvůli zdravotním komplikacím. Ani Deli ani Ngadeu třeba nebyli stoprocentní, ale to ani Zmrhal. Necid byl od sedmdesáté minuty limitován pohybově, Danny musel dohrávat na kraji. Jiná možnost ale nebyla, co jsme měli k dispozici bylo na hřišti a na lavičce. Vážím si toho, že hráči chtějí i v tomhle stavu do zápasu jít,“ komentoval marodku trenér Trpišovský.

Čtveřice hráčů pak scházela kvůli karetnímu trestu. „Nás limitují karty, proto musí do utkání chodit ti, kteří nejsou úplně zdraví. Teď nás to dohání, dnes nemohli hrát hned čtyři, každé kolo někdo. Pak to jsou ti dlouhodoběji zranění. Další zranění se podle mého odvíjí od toho, že hráči chodí do hry dřív, než mají. Za normálního stavu by dostali aspoň týden na doléčení. Hrají na hranici, každé utkání je teď válka,“ dodává trenér.

Do hry naopak opět od úvodních minut zasáhl benjamínek Pavel Bucha. „Hrál dobře, na to, že liga je teď jako play-off, kluby nahoře či dole o něco hrají. Podal hodně snaživý výkon a může jít ve stopách dalších hráčů, připomíná mi třeba Daridu nebo Hrošovského. Ti ale měli na rozehrání půlrok v menším klubu, kde je klid na hru. Dnes pracoval na velkém prostoru, dobře to rozběhl. Dali jsme ho k Součkovi s tím, že mu pomůže v běžeckých věcech. Nemůžeme od něj ale čekat, že bude rozdávat při čtvrtém startu klíčové přihrávky. Šel dolů, protože jsme chtěli dostat do hry Hušbauera. Když přišel, byl ve všech klíčových situacích,“ vypíchl Trpišovský.

V následujícím duelu bude scházet vykartovaný Tomáš Souček. „Je to důležitý hráč, což se ukázalo, když nám chyběl na začátku jara. Podobného nemáme, budeme čekat, aby se dal dohromady Ngadeu. Jeho žlutá karta mě mrzí hlavně v kontextu toho zápasu a zákroků, který byly třeba ve druhém poločase. A on dostane kartu za tohle…“

„Nepamatuju si, že bychom nastoupili se stejným složením obrany. Co jsme ustálili obranu, nedostali jsme gól. Jde o to, aby hráli hráči, kteří zvládají hru pod tlakem. Flo má už něco za sebou, Ngadeu se ještě necítil na to, aby hrál od začátku. Vracíme se k tomu, co dřív fungovalo,“ dodal trenér.

Ve 26. kole scházelo video. „Věděli jsme, že tady nebude. Netušil jsem ale, že nebylo v celém kole. Kdyby bylo, minimálně jedna ze sporných situací by penaltou skončila. Čím dřív to bude všude, tím lépe. Je to priorita. Pak se i hráči k podobnému zákroku neuchýlí, protože vědí, že to bude zpětně zkoumáno,“ říká Jindřich Trpišovský.

Příště přijede do Edenu první Plzeň. „Je to pro nás zápas o více věcech, potřebujeme vyhrávat a udržet druhé místo. Víme, že to bude velký zápas, asi jeden z největších jara, přijde hodně lidí, ale pořád je to zápas o tři body. Hlavním motivem bude nasbírat body do tabulky, abychom si upevnili druhé místo. Zápas bude asi opatrnější, Plzeň nebude chtít prohrát. Umějí být produktivní, ale bude otázka, zda brzy padne gól, který by zápas otevřel,“ dodává trenér sešívaných.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články