Se šancemi jsme tentokrát nenaložili dobře, mrzelo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Se šancemi jsme tentokrát nenaložili dobře, mrzelo trenéra

LIBEREC/U NISY – Sešívaným se v Liberci povedl vstup do utkání, nakonec ale ze severu Čech vezou pouze bod. „Lidem se musel líbit náš nápor a vytvořené šance. Tentokrát jsme si nimi ale nenaložili dobře,“ mrzelo trenéra Jaroslava Šilhavého.
„Ztratili jsme v Liberci dva body,“ mrzelo trenéra Jaroslava Šilhavého. „Do utkání jsme vstoupili dobře, přehrávali jsme domácí, měli jsme šanci za šancí. V první půlhodině jsme dali branku a ještě mohli přidat dvě další, šance jsme měli,“ načal svůj pozápasový komentář.

Slavia pak trochu zvolnila. „Vybrali jsme si slabší patnáctiminutovku na konci první půle. Pustili jsme soupeře do hry na nabídli mu vyrovnání,“ mrzelo ho. „Ve druhé půli jsme si vytvořili veliký tlak, veliké šance a měli jsme je dát,“ dodal trenér Šilhavý.

Jeho tým v Liberci několikrát zastavila branková konstrukce. „Štěstí nás neopustilo, byť v minulých zápasech padly branky v závěru zápasu. To nebylo štěstím, ale vyústěním našeho tlaku. Lidem se musel líbit náš nápor a vytvořené šance. Tentokrát jsme si nimi ale nenaložili dobře. Zastavily nás tyčky, gólman zachytal výborně, Simon Deli netrefil prázdnou branku…“

Liberec nastoupil se třemi stopery, Martin Latka ale musel po čtvrt hodině kvůli zranění opustit hřiště. „Po prvním střídání postupně začali získávat odražené míče. Točili tam s tím změnou postů i střídáním, ale naše hra byla pořád stejná, tlačili jsme se dopředu. Ke konci zápasu jsme stáhli Zmrhala do obrany, dopředu šli Tecl a Mešanovič, chtěli jsme dát gól,“ vysvětloval střídání červenobílých.

Do hry tentokrát nešel Mick van Buren. „Jeho nasazení jsem zvažoval, ale v tu chvíli už jsme měli na hřišti tři útočníky. Místo Josefa Hušbauera tak šel do hry Jasmin Ščuk jako klasický středový záložník,“ objasnil trenér.

Špatnou zprávou pro něj je, že dva ze tří hráčů, ohrožených karetním trestem, obdrželi v Liberci čtvrtou žlutou kartu. Pro derby tak budou chybět Jan Sýkora a Jan Bořil. „Vypadla nám celá pravá strana, ale musíme si poradit. Máme široký a kvalitní kádr.“ Dobrou zprávou je, že k dispozici už bude Michal Frydrych. „Měl by začít od pondělí trénovat. Ukázalo se, že jeho zranění není tak vážné,“ potěšilo trenéra.

Ligu teď přeruší reprezentační přestávka. „Jsme rádi, že kluci reprezentují, zaslouží si to. Pro nás to komplikace je, ale věřím, že se většina hráčů se vrátí už v pondělí a derby se hraje v neděli, takže se na něj pořádně připravíme,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články