Sedmnáctka slavila, U19 bod od titulu | SK Slavia Praha
Více

Sedmnáctka slavila, U19 bod od titulu

Kategorie U17 si zpříjemnila své titulové oslavy dalším vítězstvím. Tři body si připsala také devatenáctka a k vytoužené trofeji má velmi blízko. Žákovské kategorie střílely na severu Čech. Připomeňte si výsledky sešívaných nadějí v souhrnném článku.

Sobota 21. května

U19

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 4:2 (2:1)
Sestava: Slavata – Fatrdle, Konečný, Hunal, Beránek – Žitný (61. Kričfaluši), Novák (61. Zachoval), Planka - M. Pudil (84. Jinoch Josef), Trédl (46. Toula), A. Pudil (90. Zapletal)
Góly: 32. M. Pudil, 42. Planka, 85. A. Pudil, 88. Kričfaluši

Předposlední zápas sezony nezačali domácí vůbec dobře. V 10. minutě se Boleslav dostala do vedení díky dlouhému míči za obranu. To sešívané ještě víc nabudilo a hnali všemi silami dopředu. Ovoce za to sklidili slávisté ve 32. minutě, kdy se prosadil Miloš Pudil. Sešívaní stihli skóre otočit ještě do poločasu, gólem do šatny se zaskvěl David Planka. Také ve druhém dějství červenobílí kontrolovali hru, další góly ale nepřicházely. Zato konec zápasu to divákům bohatě vynahradil. V 85. minutě se prosadil druhý z bratrů Pudilů Adam. Prakticky okamžitě se však hosté dostali zpět do kontaktu skóre. Ale i na to měli domácí odpověď, přispěchal s ní proměněnou penaltou v 88. minutě Ondřej Kričfaluši. Také Sparta brala všechny body, proto musí o ligovém titulu rozhodnout poslední kolo, ve kterém stačí slávistům remíza, nebo jakákoliv ztráta největšího konkurenta. Dnem D bude pro dorostence sobota 28. května, v cestě stojí plzeňská Viktorka.

U17

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 2:1 (2:0)
Sestava: Rezek – Parpel (69. Hájek), Pančev, Hausman, Fiker – Zelenka, Zachoval (46. Urban), Lopatář (61. Wesolowsky) – Jelínek (80. Tomas), Kolář, Dufek (69. Piták)
Góly: 9. a 23. Kolář

Povedenou sobotu mají za sebou hráči kategorie U17. O první místo v tabulce už je nemůže nic připravit, přesto dorostenci neusnuli na vavřínech. Povedený vstup do zápasu korunoval v 9. minutě Filip Kolář a poslal svůj tým do vedení. Druhý zářez přidal ve 23. minutě. Další gól už v první pětačtyřicetiminutovce nepadl, a tak šli do šaten sešívaní s dvoubrankovým vedením. V druhém poločase došlo k mnoha střídáním na obou stranách a ke korekci skóre ve prospěch hostů, na vítězi utkání to ale už nic nezměnilo, a tak mohli na Xaverově vypuknout velké oslavy. Na poslední utkání se sešívaní vypraví 28. května do Plzně.

U13

FŠ Litvínov vs. SK Slavia Praha 0:7 (0:1)
Sestava: Anishchenko – Baroš, Hegar, Chadima, Jelínek, Kubeš, Kupera, Mach, Svoboda, Švehla, Vlašánek, Barčot
Góly: 2x Svoboda, 2x Vlašánek, Baroš, Hegar, Švehla

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Celý zápas jsme jednoznačně dominovali. Soupeř hrál zataženě ve všech hráčích pod míčem a my těžce dobývali jeho území. Kaňkou je nepříjemné zranění Macha, který musel na operaci a držíme mu palce, ať se brzy uzdraví.

U11

FŠ Litvínov U12 vs. SK Slavia Praha 0:11 (0:5)
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Kléma, Odei, Vavrla, Blažek, Havránek, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Stříhavka, Rakár, Javůrek, Šíma
Góly: 3x Blažek, 2x Šíma, 2x Javůrek, 1x Sklenář, Petrović, Lysiy, Odei

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Proti soupeři z Litvínova to byla hra na jednu branku, kde byla vidět převaha našich kluků na míči i v mezihře a výstavbě. Brankový rozdíl mohl být mnohem větší v náš prospěch.

Neděle 22. května

B-tým

SK Slavia Praha vs. Povltavská FA 2:0 (0:0)
Sestava: Dvořák – Bárta, Behenský, Švec, Labík (90. Voriazidis) – Nikl – Beran (81. Šimeček), Usor (63. Biegon), Kopáček (81. Samer) – Šmiga, Šubert (63. Mohammed)
Góly: 66. Beran, 76. Mohammed

Nedělní slunečné dopoledne na Xaverově rozehrály oba celky bezbrankovým prvním poločasem. Do vedení se dostali domácí až v 66. minutě po trefě Štěpána Berana. Za deset minut se sešívaní radovali podruhé. Síť rozvlnil Saleh Mohammed. Slávisté si své vedení a čisté konto Adama Dvořáka udrželi až do závěrečného hvizdu a připisují si další tři body do tabulky České fotbalové ligy. Další utkání čeká B-tým ve středu 1. června v Rakovníku.

U18

FC Písek U19 vs. SK Slavia Praha 2:2 (1:0)
Sestava: Tomas – Herák, Iliev, Mervard, Boledovič (46. Hefner) – Zapletal, Pech (78. Zima), Wesolowsky (65. Mikulanda) – Jinoch Josef, Pikolon, Urban (46. Jinoch Jan)
Góly: 79. Iliev, 85. Pikolon

Osmnáctka nezačala svůj zápas vůbec dobře. Jako první inkasovala v 18. minutě. Slávistický gólový stroj se bohužel do poločasu nastartovat nepodařilo, a tak měli hosté co dohánět. Další ránu do sešívaných nadějí vstřelili hráči Písku v 65. minutě. Slávisté se však nevzdali a rozhodli se převzít otěže zápasu do vlastních rukou. Lukáš Iliev vstřelil kontaktní branku v 79. minutě a povzbudil své spoluhráče. Zvýšená aktivita opět padla na úrodnou půdu pět minut před závěrečných hvizdem. Vyrovnávací gól vstřelil Samuel Pikolon. Strhující závěr červenobílých tedy v konečném zúčtování znamenal dělbu bodů. Další utkání čeká dorostence v neděli 29. května pro Slavoji Vyšehrad.

U16

FC Písek U17 vs. SK Slavia Praha 0:6 (0:3)
Sestava: Jovanovski – Podroužek, Zima (71. Hataš), Křístek, Holub – Mikulanda (58. Hottek), Zamazal (58. Hefner), Zelingr (58. Jinoch Jan), Schwan – Harvey, Steklý (58. Boledovič)
Góly: 7. a 53. Schwan, 13. Steklý, 36. Mikulanda, 67. a 75. Harvey

Zato mladší dorostenci zažili proti stejnému soupeři povedené utkání. Brzké vedení zařídil svojí trefou už v 7. minutě Dominik Schwan. Miroslav Steklý ho napodobil o pár minut později. Do poločasové přestávky se trefil ještě David Mikulanda a sešívaní odcházeli do kabin výrazně spokojenější. Ve druhém dějství rozvlnil síť podruhé v dnešním zápase Dominik Schwan, tentokrát z penaltového puntíku. Tento počin se rozhodl napodobit Dylan Harvey, který v 67. minutě zvýšil na 0:5 a v 75. minutě přidal tříbodovou tečku za tímto kláním. Příštím soupeřem bude pro Slavii v neděli 29. května Vyšehrad.

U15

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 4:0 (1:0)
Sestava: Dostalík – Hubička, Beran, Palivec (5. Filippov), Kočvara, Kotrba, Sosna (60. Potměšil), Jelínek, Korenc, Belžík (67. Kubů), Čížek
Góly: 14. Belžík, 43. Čížek, 54. Kotrba, 80. Beran

Žákovské dvojutkání v Edenu rozehrála kategorie U15 a počínala si velmi dobře. Vedení domácích zařídil po čtrnácti minutách Karel Belžík. Na další branky si museli diváci počkat až do druhého poločasu. Krátce po jeho začátku navýšil vedení Slavie Kryštof Čížek. Třetí gól sešívaných vstřelil v 54. minutě Matěj Kotrba. Červenobílí se však radovali ještě jednou, a to samotném závěru zápasu. Zásluhy si připsal Štěpán Beran. Radost Slavie ještě umocnil fakt, že se díky tomuto vítězství stali s předstihem českými mistry žákovské ligy a bude je čekat celostátní finále. Stále je ale potřeba soutěž dohrát, a to nejdříve v sobotu 28. května na Meteoru.

U14

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 5:1 (4:0)
Sestava: Pechar – Brázda (41. Klepáč), Ferenc (41. Janota), Červenka, Chaluš (41. Motyška), Palaščák, Horváth, Kubů (54. Vrňata), Hájek (41. Korpas), Potměšil, Skokan (54. Martyniuk)
Góly: 5. a 20. a 29. Potměšil, 27. Hájek, 71. Palaščák

Podobně úspěšně si počínali i následovníci z kategorie U14. Brzké vedení zařídil už v 5. minutě Petr Potměšil. Stejný hráč rozšířil svůj gólový účet o patnáct minut později. Dalším střelcem na straně domácích se stal Jan Hájek. Do poločasu se ještě podařilo zkompletovat hattrick Petru Potměšilovi. Po jednoznačném prvním poločase přišla gólově vyrovnanější druhá půle. Nejdříve se hostům podařilo snížit. Na to ale pohotově zareagoval Martin Palaščák, který určil také konečné skóre zápasu na 5:1. Dalším soupeřem bude pro žáky v sobotu 28. května Meteor.

U10

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Utkání jsme odehráli s velkou chutí. Velmi dobře jsme přepínali, jak směrem do útoku, tak i do obrany. V některých pasážích zápasu jsme zbytečně pomalu pracovali na míči. Nutno podotknout, že soupeř odehrál celý zápas bez střídání.


U9 + WU11

SC Xaverov Horní Počernice U10 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Přelomový den. Mladé slávistky z přípravek, doplněné o čtyři hráče z U9, si sebevědomě a fotbalově došly pro vítězství nad Xaverovem. Pro všechny hráčky i hráče mělo toto utkání velký přínos a bylo dobrou zkušeností.

U9

SC Xaverov Horní Počernice U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Zápas jsme odehráli proti o dva roky starším klukům z Xaverova. Přesto naše hra měla všechno. Kluci si věřili a nebáli se soubojů. Fotbalovými dovednostmi a skvělým pohybem jsme soupeře jednoznačně přehráli.

U8

SK Slavia Praha vs. SC Xaverov Horní Počernice U9

Hodnocení trenéra Jana Duse: Zápas proti Xaverovu nám tentokrát moc nevyšel. Bohužel se nám potvrdilo, že bez většího důrazu a zdravé agresivity se proti starším soupeřům bohužel hrát nedá.

U7

SK Slavia Praha vs. SC Xaverov Horní Počernice U8

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V neděli jsme přivítali na domácím hřišti Xaverov. Náš tým byl doplněný o několik hráčů ročníku U6, kteří si vedli velmi dobře a přispěli ke kvalitnímu výkonu. Byli jsme aktivní, a hlavně úspěšní v soubojích jeden na jednoho. Občas jsme se zbytečně rychle zbavovali míče a rezervy jsme měli také ve střelbě, ale celkově to bylo z naší strany jedno z nejpovedenějších utkání v této sezoně.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články