Sešívaní odlétají do Rotterdamu | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní odlétají do Rotterdamu

Slávisté v úterý odletěli do nizozemského Rotterdamu, kde je ve čtvrtek čeká první utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu. Zápas vyhlíží Zdeněk Houštecký a Taras Kačaraba.

Sešívaní odlétají do Rotterdamu na zápas s Feyenoordem. Slavia není v ideální situaci kvůli velkému počtu zraněných hráčů. Kromě toho pro první utkání nemůžou trenéři počítat ani se Srdjanem Plavšičem a Aihamem Ousouem. „Bylo by lepší, kdybychom říkali, kteří hráči mohou odcestovat. Do Rotterdamu odlétají hráči, kteří jsou zdraví a jsou schopní absolvovat zápas. V podstatě je to tak na základní sestavu a máme na lavičce další tři hráče ze stabilního kádru a bereme s sebou pět dorostenců,“ říká Zdeněk Houštecký.

Po zranění se v neděli vrátil na lavičku Taras Kačaraba, kterého budou sešívaní potřebovat, protože Aiham Ousou ani David Hovorka nemohou nastoupit. „Zdravotně už jsem v pohodě. Trénuju s týmem kompletně. Jsem připravený na tento zápas. Teď jsme koukali na video, jak Feyenoord napadá, čeká nás ještě trénink. Zkusíme to nacvičit, jak budeme rozehrávat z obrany,“ říká Taras Kačaraba.

V nedělním utkání s Plzní se zranili Peter Olayinka a Oscar Dorley. Návrat po zranění už vyhlíží Petr Ševčík. „Šéva necestuje, protože ho skolila viróza. Doufáme, že Peter Olayinka a Oscar budou v pořádku, ale to se ukáže v následujících hodinách, jestli budou moct utkání absolvovat. Snad ano,“ doufá Houštecký.

Trenérský tým měl díky podzimnímu dvojzápasu s Feyenoordem spoustu materiálu k prostudování na nadcházející čtvrtfinále. „Oba zápasy byly hodně těžké, víme, jak jsme tam odehráli první poločas. Ve druhém jsme se zvedli. Doma jsme si dokázali, že s nimi můžeme hrát. Máme tady nové hráče, zápas v Rotterdamu nehrál třeba právě Taras nebo ani Yira Sor, takže to je pro ně trochu neznámá. Věříme, že se z těch zápasů poučíme. Oni teď odehráli těžký zápas na Ajaxu, takže z toho budeme taky čerpat. Materiálu máme spoustu a určitě ho využijeme,“ říká asistent trenéra.

Na sešívané čekala v září v Rotterdamu na stadionu De Kuip bouřlivá atmosféra. „Těším se na tu atmosféru, minule jsem tam nebyl, koukal jsem se jen v televizi. Vypadalo to fakt skvěle. Kluci a realizační tým říkali, že jsou ti fanoušci trošku blázni, protože na ně házeli zapalovače a tak dál. Já si myslím, že tam bude super atmosféra,“ těší se Kačaraba

Slavia v posledních čtyřech sezonách postoupila třikrát do čtvrtfinále evropských pohárů, dál se ale zatím nedostala. „Doufejme, že už pojedeme na semifinále, hrozně bychom si to přáli. Ale s kluky a trenéry jsme se o tom bavili, že nás to zase potkalo ve chvíli, kdy není mančaft v optimálním rozpoložení. Máme spoustu zraněných, dva vykartované a nemůžeme využít hráče, které nemáme na soupisce. Uzdravili se Provi, Gadži, přišel Juras a Filda. To je pro nás nešťastné, ale musíme se s tím poprat. Všichni do toho dáme sto procent a doufáme, že se nám to podaří a postoupíme do semifinále,“ věří Zdeněk Houštecký.

Čtvrtfinále s Feyenoordem začíná ve čtvrtek v 18:45 a v přímém přenosu ho odvysílá ČT sport.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články