Sešívaní vyrazili do Petrohradu | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní vyrazili do Petrohradu

Slávisté odletěli do Petrohradu ke druhému zápasu skupiny C Evropské ligy. Ve čtvrtek je čeká utkání proti favoritovi skupiny FC Zenit.

Do Petrohradu se Slavií kromě dlouhodobě zraněných hráčů neodcestovali ani Muris Mešanovič, který není na soupisce pro Evropskou ligu, a Peter Olayinka, který pro cestu do Ruska nedisponuje potřebnými vízy. Naopak všichni hráči, kteří se po posledních zápasech zotavovali z drobných šrámů následkem některých tvrdých soubojů (Pokorný, Souček), se připojili k týmu.

Sešívané čeká přímo v Petrohradu důkladný rozbor soupeře, jehož kádr zdobí řada individualit, ve středu pak předzápasový trénink a tisková konference. Zápas začíná ve čtvrtek už v 18:55 středoevropského času (19:55 místního času).

Co čeká od zápasu se Zenitem záložník Miroslav Stoch? „Všichni, kdo sledují fotbal, tak ví, že je to velkoklub s vynikajícími hráči. Čeká nás strašně těžký zápas. Uvidíme, jak to dopadne. Každý jejich hráč je tam nebezpečný. Když hrajete za Zenit, tak asi něco umíte. Nemůžeme se soustředit jen na jednoho nebo dva hráče, ale na celé mužstvo.“

Za Zenit hraje mimo jiné také slovenský záložník Robert Mak, takže pro Miroslava Stocha dostává utkání ještě další rozměr. „Nějaké hecování ani neproběhlo. Vyměnili jsme si pár vět, dohodli jsme se, že si vyměníme dres, ale nějaké hecování nebylo. Možná to ještě přijde, uvidíme,“ dodával Miroslav Stoch.

Trpišovský: Čeká nás nesmírně fotbalový soupeř

„V minulosti se nám praxe letět o den dříve osvědčila, chceme mít více času na přípravu. Sled zápasů jde rychle za sebou. Chceme využít toho, aby to nebylo jak v Kyjevě, kdy to bylo všechno hrozně narychlo. Přesun je dlouhý. Je to naplánováno tak, abychom přiletěli dnes večer, dali si večeři. Zítra ráno už máme víc času, různé ukázky soupeře u videa. Když se hraje v neděli, tak na to není moc času. Chceme už zítra od rána mít představení soupeře, odpoledne ještě jednou, k tomu předzápasový trénink. Budeme mít k tomu den navíc se připravit. Hrajeme se Zenitem poprvé. Je tam spousta jiných hráčů, které neznáme, hrají jiným stylem,“ zdůvodnil brzký odlet trenér.

„Zápas s Petrohradem bude úplně o něčem jiném, než byl zápas s Baníkem. Zenit je nesmírně fotbalový, jsou to výborní hráči. Zápas bude v jiném tempu a herní kvalitě, než byla Ostrava,“ čeká trenér od zápasu se Zenitem.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články