Sešívanou ofenzivu posílí Abdalláh Júsuf Hilál | SK Slavia Praha
Více

Sešívanou ofenzivu posílí Abdalláh Júsuf Hilál

Slavia v lednu získala další posilu, z Bohemians do Edenu přestupuje Abdalláh Júsuf Hilál. Bahrajnský útočník v klubu podepsal smlouvu do června 2022, letošní jaro ale ještě stráví na hostování v Bohemce.

„Júsuf nás velmi zaujal svými výkony v podzimní části ligy. Vidíme v něm komplexního útočníka s výbornými dispozicemi. Navíc může udělat ještě velký progres, neboť do nedávna nefungoval v profesionálním prostředí. Teprve v momentě, kdy bude v delším horizontu trénovat náročnějším způsobem, může ukázat, co v něm doopravdy je,“ věří sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Bahrajnský útočník se nicméně k červenobílým připojí až v létě. Jarní část sezony ještě odehraje za Bohemians. Proč se tak klub rozhodl? „Momentálně je Júsuf na mistrovství Asie a vrátí se až na konci zimní přípravy. Byla by tak pro něj velmi složitá adaptace v týmu, navíc s konkurencí, která tu je. Pro jeho další vývoj bude jedině dobře, když bude mít možnost pokračovat v tom, co začal v Bohemce, tedy v adaptaci na české prostředí a českou ligu. Získá tam více prostoru, než by měl u nás,“ dodává Nezmar.

Svůj pozdrav posílá slávistům z mistrovství také sám hráč. „Ahoj slávisti, je pro mě ctí, že s vámi mohu mluvit jako hráč SK Slavia Praha. Posledních několik měsíců pro mě bylo snových. Rád bych poděkoval Bohemce, za šanci, kterou jsem dostal, stejně jako mé agentuře Sport Invest za její péči a Slavii za tuto velkou příležitost. Oceňuji, že budu součástí historie takového klubu, jakým Slavia je. Zdravím všechny z Asia Cupu a nemůžu se dočkat, až se uvidíme v Praze. Udělám, co bude v mých silách, abych pomohl Bohemce za všechno, co pro mě udělali. A v létě už budu bojovat za slavnou Slavii Praha. Spolu jsme silnější!“ Těší se do Edenu Júsuf.

Útočník Abdalláh Júsuf Hilál se narodil 12. června 1993 v hlavním městě Bahrajnu Manáma. Od roku 2009 hrál za celek East Riffa. V sezoně 2017/2018 působil na hostování v celku Al-Muharraq, se kterým také vyhrál nejvyšší bahrajnskou soutěž. V létě roku 2018 pak zamířil do Bohemians 1905. Júsuf se tak stal prvním hráčem Bahrajnu, který kdy přestoupil do evropského prvoligového klubu.

Za Bohemians 1905 odehrál v podzimní části patnáct ligových zápasů, ve kterých skóroval pětkrát. Ke své bilanci přidal tři asistence. Další tři starty zaznamenal v MOL Cupu. Júsuf je také stálým reprezentantem Bahrajnu. V kvalifikaci na MS 2018 odehrál za národní tým pět zápasů a vstřelil tři branky a aktuálně ho čeká Asijský pohár právě v dresu Bahrajnu.

Do Bohemians naopak ze Slavie na jarní část soutěže míří na hostování stoper Lukáš Pokorný.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články