Sešívaný Mikuláš naděloval v Motole | SK Slavia Praha
Více

Sešívaný Mikuláš naděloval v Motole

Slávisté i letos dodrželi více než deset let trvající tradici a našli si čas k návštěvě transplantační jednotky kliniky dětské hematologie a onkologie v Motole.

Stejně jako minulý rok se do mikulášského úboru oblékl obránce Michal Frydrych, dlouhodobé zkušenosti s převlekem čerta zúročil také vedoucí A-týmu Stanislav Vlček. Druhým z pekelníků se tentokrát stal obránce Vladimír Coufal. Všichni tři se vypravili na dětské onkologické oddělení do fakultní nemocnice v pražském Motole.

Hráči Slavie nejprve uspořádali v kabině, tak jako každý rok, mikulášskou sbírku. Za vybrané peníze nakoupili sešívaní dárky pro oddělení, zejména knížky, hry, výtvarné potřeby a další věci. Dárky děti využijí mimo jiné i v každoročních letních onkologických hrách, ve kterých mladí pacienti z Motola hrají zpravidla právě „za Slavii“. Dárky slávisté předali do rukou paní doktorky Choniawkové a pana profesora Sedláčka.

Poté Mikuláš s oběma čerty navštívil pět dětí na samotném oddělení, následovalo recitování básniček a písniček na ambulanci, kterému se nevyhnuli ani doktoři a sestřičky. I pro ně měl ale Mikuláš připraven drobné dárky.

Část kabinou vybraných peněz bude také použita na nákup sušičky vzduchu do bytu rodiny jednoho z malých pacientů, který po dvou letech opouští nemocnici.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články