Sešívaný podzim: Domácí tvrz i neprůstřelný Mandous | SK Slavia Praha
Více

Sešívaný podzim: Domácí tvrz i neprůstřelný Mandous

Podzimní část sezony 2021/22 je u konce. Jak se svěřencům Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů dařilo v první polovině FORTUNA:LIGY?

Zimní pauzu stráví slávisté na prvním místě ligové tabulky! Po devatenácti kolech FORTUNA:LIGY získali 48 bodů díky bilanci patnácti výher, tří remíz a pouze jedné prohry s celkovým skóre 51:14. 

V předchozích dvou sezonách měli sešívaní po stejném počtu zápasů o jednu výhru víc, v první celé sezoně Jindřicha Trpišovského jen o bod víc než letos. Před druhou Plzní drží červenobílí náskok jednoho bodu, první vzájemný duel skončil v Edenu 31. října výhrou Slavie 2:0. Soupeř obdržel tři červené karty, o góly se postarali Ondřej Lingr s Michaelem Krmenčíkem. 

Slavii se zatím daří především v domácím prostředí, kde v lize vyhrála všech devět zápasů s přesvědčivým skóre 26:3. Dále tak trvá neuvěřitelná série domácí ligové neporazitelnosti Slavie, aktuálně má hodnotu 59 utkání. V Evropě uhráli sešívaní v Edenu tři výhry nad Ferencvárosem, Unionem Berlín a Maccabi Haifa a také dvě remízy s Legií Varšava a Feyenoordem. Všechny bodové ztráty v lize přišly na hřištích soupeře. Stejně tak se ve venkovním prostředí nedařilo ani v Evropě, kde slávisté čtyři zápasy prohráli, ale s Unionem v Berlíně nakonec remizovali, což jim vyneslo postup z druhého místa základní skupiny Evropské konferenční ligy.

V lize se na 51 vstřelených gólech podílelo šestnáct slávistů. Nejlepším střelcem je s devíti brankami Jan Kuchta, který je na třetím místě tabulky střelců jen gól za vedoucím Beauguelem z Plzně. Třikrát skóroval také v Evropě. Sedm tref si připsali také Ivan Schranz a Ondřej Lingr. Čtyřikrát rozvlnili síť Michael Krmenčík a Peter Olayinka, po třech gólech mají Daniel Samek, Alexander Bah a Nicolae Stanciu.

V asistencích vedou Lukáš Masopust a Nicolae Stanciu, kteří na gól přihráli v lize už šestkrát. Za nimi jsou na druhém místě se čtyřmi gólovými přihrávkami Michael Krmenčík s Oscarem Dorleyem. Daniel Samek s Alexem Bahem mají na kontě tři asistence.

Brankářům se podařilo na podzim vychytat dvanáct čistých kont. Ondřej Kolář nastoupil do sedmi utkání v lize a pěti v Evropě a celkem udržel nulu čtyřikrát. Aleš Mandous ve dvanácti zápasech ligy a pěti duelech v Evropě neinkasoval osmkrát. V lize to bylo dokonce sedm utkání v řadě, ve kterých nepustil míč za svá zády celých 724 minut, což je čtvrtá nejdelší série bez inkasované branky v historii samostatné české ligy!

Přejeme sešívaným, ať se jim daří i v jarní části sezony a dál nás těší svými výkony.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články