Sima: Hodně lidí mi tady pomáhá | SK Slavia Praha
Více

Sima: Hodně lidí mi tady pomáhá

297. derby orámoval Abdallah Sima dvěma výstavními zásahy. Pohádka pokračuje, senegalský mladík v posledních sedmi soutěžních utkáních nastřílel sedm gólů, což naposledy dokázal Milan Škoda v sezoně 2016/17.

Víte, co spojuje Spartu, Zbrojovku Brno, Opavu, Beerševu a Nice? Ani jeden z týmů nedokázal ubránit Abdallaha Simu. V neděli na Letné se 19letý křídelník, který na jaře přišel do třetiligového Táborska, prosadil dvakrát během osmi minut první půle.

Nejprve se vyšrouboval do vzduchu a za přihlížení sparťanských hráčů hlavou zavěsil, parádní akci předvedl i při druhém gólu. Po centru Jana Bořila si jedním dotekem zpracoval míč a ve 40. minutě neomylně vypálil na zadní tyč. Poslední zásah přidal po pauze Ondřej Lingr.

„Při tom druhém gólu mi problesklo hlavou, jak dlouho tady bude a co bez něj budeme dělat. Věřím, že tak mladý hráč s takovou výkonností určitě nějaký ohlas vzbudil. I kdyby to tak bylo, tak to ale nechci vědět," usmíval se po vítězném derby trenér Jindřich Trpišovský.

A jak nejslavnější zápas v Česku viděl sám Abdallah Sima? 
„Cítil jsem se dobře. Měli jsme výbornou přípravu, vyplatila se. Věděli jsme, že je to hodně důležité utkání. Jak z hlediska soutěže, tak pro naše fanoušky. Měl jsem to štěstí, že jsem skóroval a pomohl týmu. Odehráli jsme moc hezký duel. Pro mou sebedůvěru i pro postavení v tabulce to bylo velmi důležité."

Vstřelil jste dva góly, jak jste je viděl?
„Štěstí, že jsem byl ve správný čas na správném místě. Vstřelil jsem první gól, z něj jsem měl radost. Bylo to moje první utkání se Spartou, pak jsem se prosadil ještě jednou. Ze všeho nejdůležitější jsou ale tři body. Jsem rád, že jsem pomohl týmu zápas vyhrát."

Díky výhře 3:0 jste si upevnili první místo v lize, jak si to užíváte?
„Je to neuvěřitelné. Jsem šťastný, že tu můžu být. Hodně lidí mi pomohlo – spoluhráči i lidé z klubu. Pomohli mi hned během mých prvních dnů ve Slavii, takže i díky tomu se tu cítím dobře."

Je to vidět i na hřišti, posledních sedm utkání, sedm branek.
„Ano. Jsem moc vděčný, že jsem dostal tuto šanci a že tu mám lidi, co mi pomáhají."

Ibrahim Traoré vám před derby vysvětlil, jak důležité utkání to je?
„Ibra je jako můj bratr. Co mi řekne, poslechnu. Nejen v případě zápasu se Spartou."

Co vám povídal konkrétně?
„Vždycky před zápasem se spolu bavíme, radíme se. Poslouchám ho. Před derby mi říkal, ať nejsem nervózní, ať to beru jako normální zápas. To jsem taky udělal a díky tomu jsem mohl podat takový výkon."

Ještě od někoho jste dostal užitečné rady, třeba od trenérů?
„Před utkáním jsem také mluvil se svým agentem, Danielem Chrysostomem. Dal mi jich hodně, tímto bych mu rád poděkoval. A také trenérům Táborska, béčka i áčka Slavie. Děkuji, že mi pomohli dostat se tam, kde jsem teď, na tuto úroveň."

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články