Simon Deli se vrací do Edenu! | SK Slavia Praha
Více

Simon Deli se vrací do Edenu!

Simon Deli znovu navlékne sešívaný dres! Devětadvacetiletý stoper z Pobřeží slonoviny přichází do Edenu na půlroční hostování z belgických Brugg.

Za rok a půl v Belgii si Simon Deli zahrál dvakrát Ligu mistrů, s Bruggami vyhrál titul a celkem nastoupil v modročerném do 60 zápasů. Po zranění Davida Hovorky vypomůže sešívaným do konce sezony.

Do Prahy přiletí v úterý, na dresu bude nosit číslo 4.

„Jako první možnost jsme uvažovali stáhnout někoho z hostování, ale ukázalo se, že to není možné. Hostování Simona do konce sezony bude dobré řešení pro obě strany, on sám navíc projevil velký zájem o návrat,“ těší příchod staronové posily Jindřicha Trpišovského.

Simon Deli přišel do Edenu v lednu 2015 a postupem času z něj vyrostl špičkový stoper a srdcař, který se při výročí 125 let klubu dostal do novodobé nejlepší jedenáctky Slavie.

Za červenobílé odehrál celkem 128 zápasů, které vedly ke dvěma titulům a doublu v sezoně 2018/19. V paměti fanoušků Slavie zůstaly také jeho famózní výkony v evropských pohárech. Simon Deli byl jeden z tahounů mužstva, které na jaře 2019 v Evropské lize vyřadilo belgický Genk a španělskou Sevillu.

Ve čtvrtfinálovém zápase proti Chelsea dokonce nastoupil s kapitánskou páskou. „Den, kdy jsem byl kapitánem Slavie, byl nejlepší moment mojí kariéry. Můj vztah k ní bych označil trochu jako milostný, jako hráč jsem tady ohromně vyrostl, Slavia ze mě udělala legendu. Chovám k ní obrovský respekt," vyprávěl Simon Deli v seriálu TOTÁLN! SEZONA.

Teď přišel čas napsat další kapitolu společného příběhu... 

Vítej zpátky, Simone!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články