Skvělá Vlašim! Po výhře baráž o FORTUNA:LIGU | SK Slavia Praha
Více

Skvělá Vlašim! Po výhře baráž o FORTUNA:LIGU

Fotbalisté Vlašimi v sestavě se šesticí mladých slávistů korunovali výjimečný rok výhrou v posledním kole F:NL nad Opavou (3:1) a poprvé v historii je čeká baráž o nejvyšší soutěž. GRATULUJEME!

Středočeši v přímém souboji o druhé místo porazili v domácím prostředí před tisícovkou diváků Opavu 3:1 a po 30 kolech končí na druhém místě tabulky se ziskem 53 bodů. Po závěrečném hvizdu se mohly radovat oba týmy, Opavu posunulo do baráže zaváhání Líšně, která podlehla Žižkovu (1:3) a skončila čtvrtá.

Vlašim v baráži o FORTUNA:LIGU vyzve Teplice, první utkání odehraje Na Stínadlech, na Slezany čekají Bohemians. Dvojzápasy o účast v nejvyšší soutěži jsou na programu příští týden ve čtvrtek a v neděli. Suverénním vítězem F:NL se stalo Brno, které se po roce znovu vrácí do české nejvyšší soutěže.

Vlašim na vlastním stadionu prohrála v letošním ligovém ročníku pouze dvakrát a skvělou bilanci podtrhla v posledním kole. Klíčovou roli sehráli mladí slávisté, kteří v klubu hostují. Proti Opavě dostal domácí do vedení krásnou ranou Matěj Jurásek, poločasové vedení 2:0 zajistil Senegalec Abdallah Gningue, který využil přihrávku od Juráska.

Třetí branku přidal v 77. minutě Adam Toula, trefil se podruhé v druhé nejvyšší soutěži, hosté jen snížili pět minut před koncem, kdy Matyáše Vágnera překonal Kopečný. Z řad sešívaných nadějí zasáhli do zápasu v základní sestavě také Tomáš Rigo, Jakub Křišťan a Marek Icha. Opava odešla bez bodu po dlouhých dvanácti zápasech.

Vlašim za 30 kol F:NL šestnáctkrát zvítězila, devětkrát padla a pět utkání skončilo remízou. S 61 nastřílenýmí góly pak disponovala společně s Brnem nejproduktivnějším útokem. Svěřenci Martina Hyského jsou dva zápasy od historického milníku, poprvé si zahrát českou nejvyšší fotbalovou soutěž.

GRATULUJEME A DRŽÍME PALCE DO BARÁŽE.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články