Slavia Ukrajině: Vydražte unikátní trika z UECL | SK Slavia Praha
Více

Slavia Ukrajině: Vydražte unikátní trika z UECL

​SK Slavia Praha a Galerie Kodl společně pomáhají Ukrajině! Nejstarší český fotbalový klub a renomovaný aukční, prodejní a výstavní dům pořádají charitativní aukci, jejíž výtěžek půjde na pomoc válkou stižené zemi.

Na internetovém aukčním portálu Artslimit mohou zájemci od úterý 5. dubna dražit jedenáct pamětních trik s nápisem „We stand with Ukraine“. Slávisté v nich nastoupili k zápasu Evropské konferenční ligy proti Fenerbahce Istanbul ve čtvrtek 24. února 2022.

Ve stejný den ráno ruské tanky překročily ukrajinskou hranici, rozpoutaly válečný konflikt a přinutily miliony lidí opustit svou domovinu.

Za pohnutých okolností tehdy přivedl tým Slavie na hrací plochu s kapitánskou páskou ukrajinský stoper Taras Kačaraba, k postupu mezi šestnáct nejlepších klubů přispěl i jeho krajan Maksym Talovjerov. Při nástupu obou týmů na hrací plochu zněla potemnělým stadionem píseň Karla Kryla Bratříčku, zavírej vrátka.

„Byl a je to nejhorší den v mém životě. Pro moji rodinu, pro Ukrajinu, pro všechny lidi, kteří tam žijí," těžko po výhře 3:2 hledal slova Taras Kačaraba. „Je to strašně těžké. Sice to neukazuju, nejsem smutný, nebrečím. Ale je to těžké. Rodiče mám v Kyjevě," dodal Maksym Talovjerov.

Trička do aukce věnovala kompletní jedenáctka hráčů, která ve čtvrtek 24. února nastoupila v základní sestavě.

Konkrétně šlo o brankáře Aleše Mandouse, obránce Tomáše Holeše, Aihama Ousoua, Oscara Dorleyho a Alexandera Baha. Záložníky Ivana Schranze, Ibrahima Traorého, Petera Olayinku a Srdjana Plavšiće a útočníka Yiru Sora. A samozřejmě nechybí trikot Tarase Kačaraby, tehdejšího kapitána.

Na přední straně trička je podpis hráče, který ho před utkáním s Fenerbahce navlékl, na zadní stranu se podepsali jeho spoluhráči. Realizační tým Slavie zastupuje hlavní trenér Jindřich Trpišovský, který do aukce věnoval podepsanou kšiltovku. Přihazovat můžete zde.

Děkujeme, že společně s námi a Galerií Kodl pomůžete Ukrajině!

Celý výtěžek bude rozdělen mezi několik projektů, mezi kterými je například podpora více než stovky uprchlíků, které SK Slavia ubytovává přímo ve svých zařízeních.

Vydražitel, který zaplatí nejvyšší částku v této aukci, navíc získá jako poděkování vstup do klubového VIP na jeden z jarních ligových duelů a k tomu personalizovaný dres.

DĚKUJEME.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články