Slavia hostí v neděli od 17:00 Budějovice | SK Slavia Praha
Více

Slavia hostí v neděli od 17:00 Budějovice

PRAHA – Na konec prodlouženého víkendu přivítá Slavia v Edenu poslední Budějovice. Důležitý zápas začíná v neděli v 17:00.
Trenér Miroslav Beránek si pochvaluje aktuální zdravotní stav kádru. Těší nás, že se hráči uzdravili. Na zápas jsme mobilizovaní a nažhavení," nechtěl se před zápasem kouč Slavie pouštět do větších rozborů, protože moc dobře ví, že pravda leží na hřišti.

Také hráči si důležitost utkání uvědomují a shodují se, že musí prolomit smůlu a na jaře v Edenu konečně zvítězit. „Jdeme do zápasu s tím, že musíme udělat tři body a nic jiného,“ říká před soubojem obránce Michal Švec.

Je mu ale jasné, že cesta za výhrou nebude snadná. „Budějovice sem přijedou bojovat a určitě to nebude jednoduchý zápas. Věřím tomu, že to zvládneme.“ A jaký je podle něj recept na úspěch? „Musíme hrát agresivně, budeme se snažit hrát ofenzivně a proměňovat šance,“ dodává.

Brankář Martin Berkovec s ním souhlasí. „Musíme hrát kombinační fotbal a bojovat. Musíme to vydřít a nechat na hřišti všechno,“ hledá cestu k vítězství. Slavia podle něj musí vyhrát. „Očekávám tři body, protože hrajeme doma. Musíme zabrat, protože z posledních zápasů máme akorát remízu, což je málo. Musí to prostě být tři body,“ nepřipouští si klopýtnutí.

Budějovice navíc bojují na spodku tabulky o všechno. „Víme jak jsou na tom Budějovice, víme jak jsme na tom my, takže to musíme zvládnout,“ poukazuje na důležitost střetnutí brankář Slavie.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články