Slavia k bezpečnostním opatřením na nedělním zápase v Jihlavě | SK Slavia Praha
Více

Slavia k bezpečnostním opatřením na nedělním zápase v Jihlavě

JIHLAVA/EDEN - FC Vysočina Jihlava informovala na svých klubových stránkách o bezpečnostních opatřeních, která budou provázet nedělní utkání Jihlavy se Slavií Praha. Utkání se hraje v neděli 1. září od 17 hodin.
Zároveň nás zástupci jihlavského klubu požádali, abychom informovali o těchto opatřeních naše fanoušky, kteří se chystají na zápas do Jihlavy vycestovat.

Informace FC Vysočina Jihlava o bezpečnostních opatřeních na nedělním zápase:

„Nedělní utkání 7. kola Gambrinus ligy mezi FC Vysočina a Slavií Praha budou provázet přísná bezpečnostní opatření. Ta budou sledovat zejména vnášení pyrotechnicky a nebezpečných předmětů. Fanoušci s výraznými symboly hostujícího klubu (dresy, šály, vlajky, čepice a tak dále), kteří budou mít zakoupeny vstupenky na běžné tribuny, nebudou z bezpečnostních důvodů vpuštěni do domácích sektorů stadionu FC Vysočina.

Kapacita sektoru hostí na stadionu FC Vysočina činí pro fotbalový ročník 2013/14 maximálně 300 fanoušků. „Tyto vstupenky bude možné zakoupit výhradně v den utkání od 15:30 hodin v pokladně před vstupem do hostujícího sektoru. FC Vysočina z bezpečnostních důvodů nehodlá kapacitu hostujícího sektoru navyšovat. Zájemci nad uvedenou kapacitu 300 osob nebudou na stadion vpuštěni,“ zdůraznil marketingový manažer jihlavského klubu Miroslav Fuks.

Každý fanoušek hostí bude při vstupu do svého sektoru povinen předložit doklad totožnosti s aktuální fotografií. Důvodem je zamezení vstupu nežádoucích osob. Zároveň bude podroben důkladné osobní prohlídce s důrazem na vnášení alkoholu, pyrotechnicky a nebezpečných předmětů – tyto předměty budou zabaveny a daná osoba nebude na stadion vpuštěna bez nároku na vrácení vstupenky. Zjevně podnapilé osoby budou při vstupu do sektoru hostí podrobeny dechové zkoušce. Pokud zkouška podnapilost potvrdí, tak nebudou do sektoru vpuštěny,“ uvádí klubový web FC Vysočina Jihlava.

Opatření klubu FC Vysočina, který je pořadatelem utkání, ohledně toho, že „fanoušci s výraznými symboly hostujícího klubu (dresy, šály, vlajky, čepice a tak dále), kteří budou mít zakoupeny vstupenky na běžné tribuny, nebudou z bezpečnostních důvodů vpuštěni do domácích sektorů stadionu FC Vysočina,“ považujeme za velmi nestandardní.

Generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle proto kontaktoval zástupce Jihlavy s žádostí o sdělení důvodu tohoto opatření. Podle ředitele jihlavského klubu Zdeňka Tulise jde o technická opatření související s dostavbou tribun na stadionu.

Takové nařízení však nepovažuje SK Slavia Praha za zcela korektní. I vzhledem k tomu, že v souvislosti s posledním zápasem Slavie v Jihlavě (1. června), kde se podobný model praktikoval, se na zástupce Slavie obrátili naši fanoušci s tím, že „zde došlo k omezování osobní svobody, svobody pohybu a k diskriminaci podle klubové příslušnosti ze strany pořadatelů FC Vysočina Jihlava“, jak nám bylo zasláno v dopise, který přetiskla i média (deník Sport dne 4.6. 2013).

SK Slavia Praha se proto v této záležitosti obrátila na ředitele Oddělení profesionálního fotbalu JUDr. Iva Lubase o pomoc při řešení této záležitosti. Jde nám o to, aby se naši příznivci, kteří nechtějí zápas sledovat ze sektoru pro hostující fanoušky, mohli pohybovat v dresech či jiných klubových symbolech i v ostatních částech stadionu, kam budou mít řádně zakoupenou vstupenku. 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články