Slavia k rozhodnutí Disciplinární komise | SK Slavia Praha
Více

Slavia k rozhodnutí Disciplinární komise

EDEN – SK Slavia Praha obdržela od Disciplinární komise písemné Rozhodnutí DK FAČR č.j. 195/2013, kterým zastavila disciplinární řízení s naším klubem.
Disciplinární řízení bylo původně zahájeno 5. září a to pro možné disciplinární provinění – masové výtržnosti fanoušků – dle DŘ FAČR čl. 24 v utkání FC Vysočina Jihlava vs SK Slavia Praha hraného 1. září. V rozhodnutí se mimo jiné uvádí, že komise rozhodla na základě zápisu rozhodčího, zprávy delegáta utkání, zprávy technického delegáta utkání, vyjádření zástupce klubu SKS, zástupce klubu FC Vysočina Jihlava a vyjádření delegáta Jiřího Veltruského.

Vedení Slavie oceňuje rozhodnutí komise, neboť jsme přesvědčeni, že rozhodnutí je spravedlivé. To, že při utkání 7. kola GL došlo mezi pořadatelskou službou a fanoušky SKS k incidentu, bylo faktem a právě hodnocení příčin, průběhu a okolností bylo v rukou Disciplinární komise. Ta rozhodla, že se neprokázala přímá zodpovědnost klubu SK Slavia Praha za chování části svých fanoušků v Jihlavě. DK naopak konstatovala, že došlo k porušení povinností pořadatele a rozhodla se jihlavskému klubu uložit pokutu ve výši 40 tisíc korun.

Slavia v rámci obhajoby využila všechny dostupné podklady a informace, včetně stížností fanoušků Slavie. Poukázali jsme na nestandardní postup v oblasti organizačně – bezpečnostní přípravy uvedeného utkání a zejména jsme se vymezili vůči taktice a neadekvátnímu postupu ozbrojené bezpečnostní agentury.

V souvislosti s výrokem DK před nedělním utkáním v Jablonci a zejména před blížícím se derby se obracíme na naše fanoušky s výzvou k zachování vzájemného respektu, slušného chování a fandění v duchu fair play.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články