Slavia k událostem na jihlavském stadionu | SK Slavia Praha
Více

Slavia k událostem na jihlavském stadionu

JIHLAVA/EDEN - Vedení SK Slavia Praha se obrátilo na klub FC Vysočina Jihlava s žádostí o vysvětlení zásahu a chování pořadatelské služby vůči příznivcům Slavie během nedělního zápasu v Jihlavě.
Od řady slávistických fanoušků jsme po skončení zápasu i během dnešního dne (2. září) obdrželi informace, že v sektoru A2, kam si zakoupili vstupenky, docházelo od začátku k provokacím a k diskriminačním praktikám ze strany pořadatelské služby a najaté bezpečnostní agentury.

Podle reakcí, které nám zaslali příznivci z oficiálních fanouškovských organizací (Odbor přátel a Fanklub Slavie) celá situace vyeskalovala zhruba ve 35. minutě utkání, kdy členové bezpečnostní agentury obklíčili z obou stran příznivce Slavie a neumožňovali jim prostor opustit, aby si například došli na WC a podobně. Zásah bezpečnostní agentury fanoušci popisují jako naprosto neadekvátní.

Ozbrojená bezpečnostní agentura k zásahu mimo jiné použila slzný plyn, respektive pepřový sprej, štíty a obušky včetně teleskopických, navíc zcela nepřiměřeným způsobem.

Vedení FC Vysočina Jihlava jsme požádali, aby k výše uvedeným událostem podalo vysvětlení a zásah bezpečnostní agentury proti fanouškům prošetřilo. 

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články