Slavia mi umožnila udělat velký krok, říká příchozí Ševčík | SK Slavia Praha
Více

Slavia mi umožnila udělat velký krok, říká příchozí Ševčík

Ve úterý odpoledne Slavia představila oficiálně obě zimní posily v podobě Petra Ševčíka a Lukáše Masopusta. První jmenovaný prozradil, co pro něj přestup do Slavie znamená, nebo jak vnímá kratší přestávku.

Petr Ševčík se ve Slavii potká nejen s mnohými někdejšími hráči Liberce, ale naváže i na bývalou úspěšnou spolupráci se členy realizačního týmu. 

„Chtěl bych hrozně Slavii poděkovat, jelikož mi umožnila udělat další velký krok v kariéře. Jsem také velmi rád, že můžu navázat na předchozí spolupráci s Janem Nezmarem a Jindřichem Trpišovským. Udělám vše proto, abych se dokázal dostat do základní jedenáctky a pomohl Slavii vyhrát ligový titul,“ vzkázal Petr Ševčík klubu a jeho fanouškům.

V záložních řadách ho čeká vysoká konkurence, toho si je ale autor 7 ligových asistencí v této sezóně moc dobře vědom. „Když se posouváte v kariéře dopředu a jdete do top klubu, musíte počítat s tím, že je zde konkurence větší. S tím musí ale počítat každý příchozí, takže si myslím, že v tom nebude problém,“ hodnotil obtížnost prosazení se v kádru.

S fotbalovým dresem mění Petr Ševčík pochopitelně i bydliště, což mu mírně ztěžuje zkrácená přestávka. „Kratší zimní přestávka mi nijak ze sportovního hlediska nevadí. Horší je vzhledem k aktuálnímu stěhování, je na to potom daleko méně času. Jsou navíc Vánoce a celé je to takové hektické. Každý by chtěl mít klid, ale my teď musíme řešit ubytování. To vše k tomu ale patří,“ dodává.

Kabinu posílí společně s křídelníkem Lukášem Masopustem, který přichází z klubu jeho dosavadních rivalů – z Jablonce. Rivalitu si mezi sebou ovšem tyto dvě posily do Slavie nepřináší. „Já musím říct, že rivalitu mezi Libercem a Jabloncem osobně neprožívám tolik jako fanoušci. Navíc nejsem odchovancem klubu, a to asi hraje velkou roli,“ reagoval na dotaz ohledně severočeské rivality Ševčík.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články