Slavia navazuje spolupráci s Celtic Glasgow | SK Slavia Praha
Více

Slavia navazuje spolupráci s Celtic Glasgow

PRAHA – Slavia navázala spolupráci s dalším zajímavým partnerem. Tím se po Hajduku Split a Beijingu Guoan stal Celtic Glasgow.
Zástupci obou klubů si na prvním společném setkání, které proběhlo v Edenu, definovali oblasti, v nichž si mohou kluby navzájem pomoci. Další společná schůzka je naplánovaná ve Skotsku, slávisté vyrazí do Glasgow a tuto cestu by rádi spojili také s přátelským utkáním.

Hosty přivítal šéf mládežnické akademie sešívaných Jiří Plíšek a sportovní ředitel Josef Jinoch. Skotská strana pak vyslala na jednání šéfa mládežnické akademie Chrise McCarta a trenéra A-týmu Johna Kennedyho.

Probírala se zejména spolupráce na úrovni mládežnických akademií, možnost výměnných stáží, účast na turnajích nebo přátelský zápas mezi oběma mužstvy.

Setkání zástupců obou klubů zprostředkoval bývalý hráč Celticu Lubomír Moravčík spolu s manažerem Milanem Lednickým, kteří zároveň zástupce Celticu do Prahy doprovodili. První setkání bylo příjemné a obě strany budou zvažovat, zda se spolupráce ještě prohloubí.

Celtic Glasgow je jedním z nejstarších fotbalových klubů, byl založen v roce 1887 a aktuálně se mu na domácí půdě daří. V posledních pěti letech pokaždé získal ligovou trofej a je tak pravidelným účastníkem evropských pohárů.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články