Slavia navždy zůstane v mém srdci | SK Slavia Praha
Více

Slavia navždy zůstane v mém srdci

Miroslav Stoch se po dvouletém působení loučí se Slavií a jejími fanoušky. Pojďme se ohlédnout za tím, jak šel čas během Miňova působení v sešívaném dresu.

Miroslav Stoch se během svých dvou let strávených v sešívaném dresu stal díky svým skvělým výkonům miláčkem tribun. Právě pro fanoušky si tak Miňo přichystal osobní vzkaz, ve kterém se loučí se slávistickou rodinou.

SLÁVISTICKÁ STOPA MIROSLAVA STOCHA

Miroslav Stoch se stal slávistou 11. 8. 2017 během tehdy už probíhajícího ročníku ligové soutěže. Do prvního zápasu zasáhl o pouhé čtyři dny později v rámci úvodního zápasu předkola Ligy mistrů na hřišti APOELU. Ligový debut pak zažil za pár dní na hřišti Bohemians, kdy v 59. minutě na trávníku nahradil Jana Sýkoru.

První asistenci si Miňo připsal v polovině září v domácím derby proti Spartě, kdy míč posadil na hlavu Milana Škody, který sešívané nasměroval ke sladkému domácímu vítězství. Na premiérový gól v sešívaném dresu si sice musel chvíli počkat, ale to slávistické fanoušky mrzet nemuselo. Stál totiž opravdu za to a stejně jako v případě první asistence byla obětí opět Sparta. Březnový duel už pod vedením Jindřicha Trpišovského nezačal pro sešívané vůbec šťastně, když v poločase prohrávali už vysoko 0:3. Gól Miroslava Stocha z ostrého úhlu ze 70. minuty slávisty nastartoval k heroickému závěru, během kterého zvládli na Letné uloupit cenný remízový bod. Svoji první sezonu ve Slavii zakončil Miroslav Stoch se 6 góly a se stejným počtem asistencí. Po výhře nad Jabloncem ve finále MOL Cupu, kde sám jeden gól vstřelil a na další nahrál, se mohl navíc radovat ze své první týmové trofeje se Slavií.

To, že Miroslavu Stochovi ale nestačila jednociferná čísla, naplno ukázal až ve své druhé sezoně v klubu. Na cestě za historickým doublem se stal jednou z klíčových opor sešívaných. Svými góly červenobílé fanoušky zvedl ze sedaček celkově ve 14 případech a v dalších 13 nahrál na gól svým spoluhráčům. Společně s Josefem Hušbauerem se na konci sezony také podělil o titul nejlepšího nahrávače FORTUNA:LIGY 2018/19. Jeho nádherný technický obstřel do sítě Zenitu byl navíc vyhlášen sešívaným gólem roku 2018.

Slovenský reprezentant patřil v průběhu svého působení mezi jednu z největších slávistických opor. Dokazuje to i jeho vytěžovanost v evropských pohárech. Nastoupil totiž do všech zápasů Evropské ligy, nebo kvalifikace Ligy mistrů, kterých se Slavia v posledních dvou sezonách zúčastnila – celkově jich bylo 22.

Během svého dvouletého angažmá ve Slavii naskočil Miroslav Stoch celkově do 88 soutěžních zápasů s celkovým počtem 6 522 minut. V nich dokázal vstřelit 20 gólů a na dalších 19 přihrál svým spoluhráčům. Svými výkony, kreativitou a okamžiky fotbalové geniality, které jsme měli možnost týden co týden vídávat, se významně podílel na tom, že se Slavia během dvou sezon radovala z triumfu v MOL Cupu, postupu do čtvrtfinále Evropské ligy a historického doublu, díky čemuž se neodmyslitelně zapsal hluboko do slávistické historie a vzpomínek našich fanoušků! MIŇO, DĚKUJEME!

V galerii si můžete prohlédnout, jak šel čas během Miňova působení se Slavii.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články