Slavia obdržela disciplinární rozhodnutí UEFA | SK Slavia Praha
Více

Slavia obdržela disciplinární rozhodnutí UEFA

Slavia ve středu obdržela rozhodnutí Kontrolní, etické a disciplinární komise UEFA proti hráči Ondřeji Kúdelovi ohledně jeho incidentu s hráčem Glenem Kamarou během zápasu Evropské ligy UEFA mezi týmy Rangers FC a SK Slavia Praha dne 18. března 2021.

Členové disciplinárního orgánu UEFA při svém dnešním zasedání dospěli k závěru, že Ondřej Kúdela se dopustil rasistického chování. UEFA již rozhodnutí, které je zatím bez odůvodnění, zaslala klubu, který o něm informoval hráče.

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se vyjádřil: „Ondrovi byl za jeho čin uložen trest suspendování na 10 zápasů UEFA a toto rozhodnutí jako klub respektujeme.“ Zároveň dodal: „Ondřej Kúdela v žádném případě neměl přistoupit k hráči soupeře. Lituji toho a omlouvám se Glenu Kamarovi za situaci, která zjevně způsobila utrpení jemu a jeho spoluhráčům i všem spojeným s Rangers a Slavií. Podnikám kroky k tomu, abych zabránil opakování takové situace v našem klubu.“

Dlouhodobým cílem vedení klubu je budovat klub „Slavia pro všechny“, a to s nulovou tolerancí k nenávisti, rasismu a diskriminaci. Slavia v minulosti nediskriminovala žádnou menšinu. Jaroslav Tvrdík přesto uvedl: „Chceme se ještě více poučit ze současné situace a navázat spolupráci s některou z významných protirasistických organizací a pozvat ji ke spolupráci s klubem formou školení, a ještě komplexnějšího nastavení současných vnitřních politik. Je to pro nás příležitost k organizaci širšího dialogu, který by měl vést k porozumění mezi lidmi v Česku i ve Velké Británii, a to ve prospěch všech hráčů, fanoušků a občanů.“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články