Slavia ovládla All Stars Cup! U17 ve finále porazila Porto | SK Slavia Praha
Více

Slavia ovládla All Stars Cup! U17 ve finále porazila Porto

PRAHA – Slávistická U17 se probojovala až na samý vrchol All Stars Cupu, kde ji ve finále sedmého ročníku čekalo FC Porto. Základní hrací doba skončila bez branek, a tak následovaly penalty. V nich byli sešívaní úspěšnější a radují se z prvního místa.
Slávisté vybojovali loni na turnaji šestou příčku a letos šli do turnaje s cílem své předchozí umístění vylepšit. V průběhu pátečního odpoledne odehráli zápasy ve skupině proti japonskému celku JEF United, alžírskému týmu Chabab Belouizdad a finskému HJK Helsinky. Slávisté dvakrát zvítězili a jednou remizovali a se ziskem sedmi bodů tak svou skupinu vyhráli.

V sobotu je pak čekaly další tři zápasy, které měly rozhodnout o tom, v jaké polovině celkové tabulky sešívaní skončí a zda budou hrát o příčky nejvyšší. Aby se umístili nejhůře osmí, stačilo slávistům zvládnout hned první zápas s rumunskou Univesitatea Craiova. A sešívaní svůj cíl splnili, díky brance Pavla Buchy zvítězili 1:0. Přestože pak následující dva zápasy se španělskou Valencií a německou Herthou prohráli shodně 0:1, umístili se v součtu obou hracích dní na páté příčce.

V neděli odpoledne si červenobílí zopakovali loňské čtvrtfinále, kde se taktéž potkali s Olympique Marseille. Francouzskému soupeři měli za vyřazení v předchozím ročníku co vracet. Díky trefě Davida Nováka se mohla Slavia radovat z výhry 1:0.

Semifinále se pak neslo v duchu souboje dvou českých celků. Hradec Králové si v předchozích dvou dnech vybojoval první místo v souhrnné tabulce a byl poslední překážkou na cestě do finále. Ani tento zápas se od předchozích pěti slávistických soubojů nelišil a diváci opět viděli jen jednu branku. Naštěstí byl střelcem Daniel Krejdl, tudíž do finále postoupili červenobílí a Hradec Králové se tak musel spokojit s bronzovou příčkou.

V boji o pohár zbýval už jen jeden soupeř FC Porto, které ve čtvrtfinále porazilo v penaltovém rozstřelu berlínskou Herthu. Semifinálové utkání s Valencií skončilo bez branek, a proto přišly na řadu opět penalty, v nichž byl portugalský celek úspěšnější. I finále nakonec musely rozhodovat pokutové kopy, protože zápas skončil bez branek. i přesto, že v nich mělo Porto větší praxi, radovali se sešívaní, kteří proměnili všechny své čtyři pokusy. U17 si tak po mistrovském titulu připsala další úspěch, tentokrát na mezinárodním poli.

Konečné pořadí:

1. SK Slavia Praha
2. FC Porto
3: FC Hradec Králové
4. Valencia CF
5. Hertha BSC
6. Borussia Mönchengladbach
7. AS Trenčín
8. Olympique Marseille

Celkové pořadí všech týmů a kompletní výsledky naleznete na oficiálních stránkách turnaje.

Výsledky Slavie:

Neděle 14. 6.

Finále
SK Slavia Praha - FC Porto 1:0pen
Penaltový rozstřel 4:3

Semifinále
FC Hradec Králové - SK Slavia Praha 0:1
Branka: Daniel Krejdl

Čtvrtfinále
Olympique Marseille - SK Slavia Praha
0:1
Branka: David Novák

Sobota 13. 6.

SK Slavia Praha - CS Universitatea Craiova 1:0
Branka:Pavel Bucha

SK Slavia Praha - Valencia CF 0:1

Hertha BSC - SK Slavia Praha 1:0

Pátek 12. 6.

JEF United - SK Slavia Praha 0:0

SK Slavia Praha - Chabab Belouizdad 3:0
Branky: Daniel Krejdl, Alex Král, Daniel Stropek

HJK Helsinky - SK Slavia Praha 0:1
Branka: Daniel Krejdl


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články