Slavia pomáhá Donoru i Jakubovi | SK Slavia Praha
Více

Slavia pomáhá Donoru i Jakubovi

Náš klub opět podpořil cestu bývalých pacientů dětské Transplantační jednotky FN Motol do Vratislavi.

Malí sportovci se tam zúčastnili tradičních Onkologických her dětí a mládeže.

„Devatenáct našich dětí získalo 50 zlatých, 10 stříbrných a 8 bronzových medailí v řadě disciplín. Soutěžilo se v rodinném běhu na 400 metrů, sprintu, hodu míčkem, skoku z místa, kopu na cil, v badmintonu nebo ve stolním tenise. Velice nás mrzí, že jsme po dlouhé době prohráli ve fotbale, ale když se to tak vezme, na těchto hrách byl vítězem každý,“ popsal pobyt malých bojovníků člen výboru spolku Donor a 2. místopředseda výboru Odboru přátel Slavie Pavel Moulis.

Onkologické hry se konají ve Vratislavi pravidelně a Slavia podpoří účast malých bojovníků také v příštím roce.

„Samotné hry mají úžasnou myšlenku. Těžko se bránit dojetí, když při nástupu nesou vlajku děti, které ještě před několika měsíci trávily všechen čas v nemocnici. Důležitou věcí v životě není vítězství, ale zápas, základem není to, že se zvítězilo, ale že se bojovalo dobře. Myslím, že onkologické hry tuto myšlenku vystihují dokonale,“ uvedl jeden z rodičů a účastníků her Martin Bradáč.

Podpořit aktivity spolku Donor a Transplantační jednotky můžete také vy. Více informaci najdete na stránkách donor.cz zde.

#spolujsmesilnějsi

Slavia pomáhá i hendikepovanému fanouškovi Jakubovi Vybíralovi z Mělníka. Příznivec červenobílých barev trpí těžkou mozkovou obrnou a je upoután na invalidní vozík. Aby se dostal s vozíkem do auta a mohl vyrazit do Edenu nebo k lékaři, potřebuje nutně větší auto.

„Jak jste si asi všichni během covidového období vyzkoušeli, žít v izolaci je velmi psychicky náročné. Ani nevíte, jak moc bych byl šťastný, kdyby se to povedlo a já bych mohl opět fungovat, moc by to pro mě znamenalo a obrovsky by mi to zjednodušilo a zkvalitnilo život! Nejen po té nezbytné stránce, například opět bych se mohl dostat se k lékařům na vyšetření a rehabilitace, ale s rodiči bychom po dlouhé době mohli na výlet, nebo s tátou bychom zase vyrazili na zápas Slavie,“ přeje si Jakub Vybíral.

Pokud chcete pomoci Jakubovi, aby zase mohl přijet do Edenu na fotbal, podpořte jeho sen prostřednictvím finanční sbírky na znesnaze21.cz zde. Doba trvání finanční sbírky bude prodloužena o několik měsíců, aby se podařilo vybrat celou cílovou částku a Jakub se tak opět mohl pohybovat i mimo byt.

#spolujsmesilnějsi

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články