Slavia pozvala na osmifinále Evropské ligy lékaře a zdravotníky | SK Slavia Praha
Více

Slavia pozvala na osmifinále Evropské ligy lékaře a zdravotníky

Na úvodní osmifinále Evropské ligy proti skotským Rangers FC dorazí ve čtvrtek do Edenu i zdravotnický personál. SK Slavia Praha a její partneři věnovali zdravotníkům a lékařům z řad permanentkářů část své kapacity.

Pro zápas Evropské ligy pořádaný dne 11. března 2021 mezi SK Slavia Praha a Rangers FC byly stanoveny závazné hygienicko-protiepidemické podmínky jako pro konání významných sportovních akcí nebo soutěží (FORTUNA:LIGA, MOL Cup, hokejová Extraliga). Povolení obsahuje povinnost použít pro všechny účastníky respirátor minimálně třídy FFP2 a negativní vyšetření na přítomnost viru cestou RT-PCR u všech osob přítomných v době zápasu na stadionu. Kromě organizátorů zápasu v souladu s UEFA Return to Play Protocol může být na stadionu přítomno 300 osob z řad dlouhodobých partnerů klubu.

Slavia se rozhodla po dohodě s dlouhodobými partnery klubu (sponzory a nájemci skyboxů Sinobo Stadium) zápas věnovat zdravotnické veřejnosti, která již déle než rok zachraňuje v dnešní složité době životy obyvatel České republiky a vyčlenila jednu třetinu kapacity pro hosty z jejich řad. Věříme, že jim jeden večer při sledování jejich oblíbeného klubu umožní odpočinout si a načerpat psychické síly při nevšedním fotbalovém zápase.

Slavia v pátek zveřejnila výzvu pro držitele svých permanentních vstupenek, kteří jsou současně lékaři, zdravotníky nebo zaměstnanci zdravotnických zařízení. Na zápas s Rangers FC se dostanou všichni ti, kteří se zaregistrovali do stanoveného termínu v neděli večer. Dalším zájemcům, kteří se ozvali po tomto termínu, klub nabídne účast na dalších významných zápasech.

Slavia na zajištění epidemické bezpečnosti bude spolupracovat s projektem „Cesta ze tmy“ Karla Luxíka, který v den zápasu v odběrovém místě na stadionu zajistí absolvování PCR testů všech účastníků (u hostů z řad zdravotnické veřejnosti bude akceptován případný PCR test z jejich mateřského zdravotnického pracoviště).

Slavia se vzdala veškeré své klubové kapacity. Zápasu se tak zúčastní v rámci pravidel UEFA výhradně představitelé vedení a majitelů klubu ve stanoveném počtu do 10 osob.

Osmifinále Evropské ligy UEFA mezi Slavií a Rangers začíná ve čtvrtek v Edenu v 18:55 hodin. Odveta se hraje za týden ve Skotsku.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články