Slavia se připojila k programu Fotbalem k přátelství | SK Slavia Praha
Více

Slavia se připojila k programu Fotbalem k přátelství

Sešívaná mládež se zúčastní mezinárodního programu Fotbalem k přátelství. Červenobílé a Českou republiku bude reprezentovat čtveřice – Aneta, Mikuláš, Marek a Martin z ročníků 2006 a 2007.

Mezinárodní sociální program Fotbalem k přátelství byl založen Gazpromem v roce 2013. Účastníky programu jsou mladí hráči, hráčky a mladí žurnalisté pokrývající akci Fotbalem k přátelství v rámci mezinárodního dětského mediálního centra. Finální event Fotbalem k přátelství se bude konat v Madridu od 28. května do 2. června 2019.

Součástí programu je například mezinárodní den Fotbalem k přátelství, v rámci kterého děti a dospělí z celého světa podporují program, účastní se zápasů přátelství a vážou náramky přátelství – oficiální symbol vyrobený z modré a zelené symbolizující oblohu nad fotbalovým hřištěm.

Mladí žurnalisté z celého světa si v rámci programu vyzkouší své dovednosti v Mezinárodním dětském tiskovém středisku, kde budou pokrývat aktuální sezonu programu Fotbalem k přátelství. Mladí reportéři využijí své schopnosti a budou spolupracovat s předními médii z celého světa.

Programu se účastní i mladí rozhodčí. Mnozí z nich se stanou členy International Friendship Camp a budou se účastnit řady sportů a vzdělávacích programů, například workshopů světových fotbalistů, tréninků pod mladými kouči a také zápasů.

Kluci a dívky včetně těch se speciálními potřebami a omezeními se každoročně v rámci akce Fotbalem k přátelství soustředí na dodržování devíti základních hodnot programu, kterými jsou přátelství, rovnost, spravedlnost, zdraví, mír, oddanost, vítězství a tradice.

Hlavní akce se letos uskuteční v centru Madridu. Turnaj v dětském fotbale odehrají smíšené týmy mladých hráčů – takzvané Týmy přátelství, jejich složení určí los. Jelikož je pak letošní ročník zaměřen na ochranu životního prostředí, ponese každý z týmů jméno ohroženého živočišného druhu.

Během závěrečného eventu se bude také konat Mezinárodní fórum Fotbalem k přátelství, které je věnováno rozvoji dětského a mládežnického fotbalu ve světě. Sedmá sezona projektu pak bude ukončena návštěvou finále Ligy mistrů na stadionu Wanda Metropolitano.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články