Slavia se v pondělí představí v Teplicích | SK Slavia Praha
Více

Slavia se v pondělí představí v Teplicích

PRAHA/EDEN – Slavia se v rámci 19. kola představí v pondělní dohrávce na půdě Teplic. Po podzimním nepovedeném duelu v Edenu mají sešívaní soupeři co vracet. V zápase na severu Čech povede Slavii už nový realizační tým v čele s hlavním trenérem Alexem Pastoorem.
„Myslím, že mužstvo má kvalitu a má velmi dobrý přístup. Je vidět, že všichni chtějí pracovat a že se chtějí zlepšovat. Trénujeme důkladně, abychom byli na pondělní zápas připraveni,“ říká trenér Alex Pastoor po prvních dnech společné práce s týmem.

Je něco, na co se Alex Pastoor v přípravě s týmem více zaměřil? „Jak už jsem říkal na setkání s novináři, pracujeme na tom, aby mužstvo dokázalo lépe kontrolovat hru. Věnovali jsme se proto několika cvičením, která by nám v tom měla pomoci,“ vysvětlil kouč Slavie.

O podzimní prohře 0:7 s Teplicemi je nový trenér Slavie dobře informován, ale nepřikládá jí zvláštní význam. „Ano, vím to. Ale to je historie a proti historii už nemůžeme udělat nic. Naopak, budoucnost ovlivnit můžeme a na to jsme se zaměřili. Viděl jsem ten zápas a sledoval jsem i jiná utkání Teplic. Je to silný tým s kvalitními hráči, ale viděl jsem několik možností, které bychom chtěli využít, abychom získali body,“ naznačil slávistický trenér.

„Je pátek, takže ještě máme trochu času se na utkání připravit. Ale jak chceme hrát, to logicky neprozradím, to ukážeme až přímo na hřišti,“ dodal Alex Pastoor, který nebude moc v utkání z důvodu karetních trestů využít trojici Nitrianský, Piták a Vošahlík.

Kamil Čontofalský se do branky Slavie vrátil proti Dukle a hned pomohl k výhře 2:1. Co říká slávistický gólman na změnu trenéra? „Mám z toho výborný pocit. Už jsem měl možnost potkat se v minulosti s holandskou trenérskou školou. Vím, jak holandští trenéři přemýšlejí. Jsou velmi pozitivní, což se snaží přenést i na mužstvo. A už je to v kabině vidět,“ poodhalil slávistický gólman. „Trenér má svou vizi a snaží se jí za každou cenu držet,“ doplnil Čontofalský.

Jak vypadají pod novým trenérem Alexem Pastoorem samotné tréninky? „Z mého pohledu jsou trochu jiné. Jeví se mi to jako ta nejlepší cesta, kterou se mohla Slavia vydat. V první řadě samozřejmě závisí na tom, jak budeme hrát,“ upozorňuje gólman.

„Celá příprava je směřována tak, abychom se naučili pracovat jako jeden tým. Každý hráč ví, kdy má vyrazit, kdy má couvnout zpět. Důležité je, abychom působili na hřišti jako celek. To se snaží trenér dostat do všech hráčů,“ pokračuje pětatřicetiletý brankář.

Kamil Čontofalský v podzimním utkání s Teplicemi nechytal. „Myslím, že ten zápas už je zapomenutý. Čeká nás utkání jako každé jiné venku, hraje se o tři body. Pokusíme se jet do Teplic s tím, že tam nechceme prohrát,“ přidal brankář Slavie.

Jaromír Zmrhal byl tento týden s reprezentační „jednadvacítkou“, se Slavií proto stihl jen jeden trénink. „Ale dostal jsem jsem se do toho rychle. Trenér mi vše vysvětlil, pomohl mi i Kája Kisel. Trénovali jsme hodně takticky. Například posuny a podobně. Uvidíme, co všechno stihneme natrénovat do Teplic,“ prozradil slávistický záložník.

Na podzimní utkání s Teplicemi by sešívaní nejraději zapomněli. Cítí před pondělním duelem na severu Čech větší motivaci? „Každý zápas je stejný. Musíme jít do všech utkání stejně. Motivace je ale veliká. Teplicím máme co vracet. Navíc, když nás porazily takovým rozdílem doma,“ hledí k dohrávce 19. kola slávistický reprezentant do 21 let.


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články